Ono kad u kafiću usred Monmartra u Parizu za Srbe zagrmi Zdravko Čolić, a sve zbog "jarana" iz Bosne

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Mala Jugoslavija se skupila u kafiću u jednom od najepših krajeva prestonice Francuske

Pariz se uveliko priprema za Olimpijske igre i sve u ovom gradu je podređeno organizaciji najvećeg sportskog događaja.

Uži centar Pariza je potpuno blokiran, što ste mogli i da čitate na Telegrafu, pa turisti u Parizu ovih dana verovatno preživljavaju nervne slomove, jer ne mogu da priđu nekim od najvećim znamenitostima grada, poput Ajfelovog tornja, mostova na Seni, Trokaderi, Luvru, Notr Damu...

Zbog toga su mnogi na Monmartru, umetničkoj četvrti koja je na brdu sa kojeg "puca" pogled na gotovo čitav Pariz.

I mi smo iskoristili slobodno vreme da obiđemo ovaj prelepi kraj Pariza koji je bio inspiracija nekim od najvećih umetnika svih vremena poput Pikasa, Modiljanija, Renoara, Monea, Van Goga...

I sami smo se uverili zbog čega su ovde nastajala neka od dela koja su ušla u istoriju umetnosti, jer lepota ne može da se opiše rečima.

Monmart je takođe i boemska četvrt, pa je valjalo popiti i piće ovde i iskusiti čari ovog kraja u potpunosti. A u jednom od njih sačekalo nas je iznenađene.

Konobar je na nekoliko jezika pokušao da nas usluži, nakon čega smo mu rekli da smo iz Srbije, posle čega je samo rekao "sačekajte".

Ubrzo nam je prišao njegov kolega i čuli smo naš jezik. Ispostavilo se da je u pitanju Damir, momak koji je još 1995. godine iz Tuzle došao u Pariz, nakon rata u Bosni i Hercegovini.

Montmart, Pariz 2024 Foto: Telegraf

Došao je pravo na Monmartr i tu ostao već skoro 30 godina.

Neverovatna je bila situacija da se i za jednim stolom pored potrefila devojka koja je takođe iz Bosne, pa je Damir odlučio da "preuzme muziku", častio je i pićem goste, pa su zasvirali neki poznati hitovi sa našeg prostora, od Zdravka Čolića, Bjelog dugmeta i ostalih pesama za sva vremena sa prostora bivše Jugoslavije.

Pogledajte kako je to izgledalo u videu na početku teksta:

(Telegraf.rs)

Video: Damir Mikec: "Nole me uveo, sedam za sto, a tamo Nadal, Federer, Brajant..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    24. jul 2024 | 13:48

    Ništa bez bosanske duše. Živeli Jugosloveni.

  • Pop

    24. jul 2024 | 14:03

    Bio u ratu,Cetnik,Srbin pravoslavac..al eto opet da odem u Pariz pre cu ovom coveku ostaviti novce nego bilo gde drugo...kako god,opet smo nasi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA