Ovo su pravila koja moraju da se poštuju u Olimpijskom selu: Neka su krajnje bizarna, ali postoji razlog za to

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Sportisti polako pristižu u Pariz

Preko 10.000 sportista doći će u Pariz zbog Olimpijskih igara, a na stotine će boraviti u okolnim gradovima i ostalim mestima u kojima će se održati takmičenja koja jednostavno ne mogu da se organizuju u ovom gradu. Naravno, reč je o jedriličarstvu, surfovanju, ali i streljaštvu, košarkaci, odbojci i drugim sportovima.

Većina sportista biće smeštena u Olimpijskom selu koje se nalazi u dobro poznatom "Sen Deniju", a za te potrebe preuređeno je čitavo jedno naselje puno opremljenih zgrada.

Ipak, takmičari neće smeti da se ponašaju kao da su pušteni sa lanca u Olimpijskom selu, već će morati da prate jasno postavljena pravila o kojih su neka, može se reći, čak i prilično bizarna.

Pre svega, sportistima uopšte nije ni dopušten ulazak u selo do 18. jula, a kada budu došli u Sen Deni, moraće da borave u istoj građevini sa svojom nacionalnom delegacijom i neće biti nikakvih mešanja.

Pored toga, ako ste mislili da sportisti mogu sa sobom da povedu porodicu i prijatelje u Olimpijsko selo, grdno ste se prevarili, jer ni oni ne smeju da prođu jako obezbeđenje, ali je dobra stvar to što takmičarke koje su ujedno i majke mogu da uvedu svoje bebe sa sobom.

Olimpijsko selo, Olimpijske igre Foto: Tanjug / AP

Privatno obezbeđenje sportista može da se pojavi u Olimpijskom selu samo s vremena na vreme, dok svaki sportski tim pojedinačno određuje ko će sa kim spavati i biti cimer jedan drugom.

U sobi ne sme da dođe do mešanja maloletnika i starijih osoba, pa su maloletnici zajedno i odvojeni su od onih starijih. Uz to, mnogo je bilo govora o krevetima koji će sada moći da se prilagode svima, a takmičari će takođe morati da poštuju i "kućni red", pa neće smeti da bude galame od 10.00 uveće do 7.00 ujutru.

Alkohol neće moći da se pronađe u zasebnom delu sela gde je Tim SAD, a sportisti će moći da se mešaju sa drugim takmičarima iz drugih država tokom trajanja takmičenja.

Iako su kreveti dizjarnirani tako da to onemoguće, takmičari će moći da upražnjavaju i aktivnosti za starije, to nije bš preporučeno. Sportistima je na raspolaganju mnogih propratnih sadržaja kao što su teretane.

Olimpijsko selo, Olimpijske igre Foto: Tanjug / AP

Dijetetski proizvodi moći će da se unesu u Olimpijsko selo, dok takmičari u obilo kom momentu mogu i da uđu.

Kućni ljubimci takođe nisu dopušteni u Olimpijskom selu, a sportisti će smeti da koriste bicikle i da dekorišu zgrade u kojima su smešteni. Međutim, ono što je jako važno jeste to što takmičari uopšte i ne moraju da ostanu u ovom smeštaju i moći će da se odluče za bilo koji drugi privatni smeštaj.

(Telegraf.rs)

Video: "Ljudi moraju da znaju jednu stvar pred turnir, to je veoma važno": Pešić poručio pred put u Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA