Selektor Grčke svestan snage naših vaterpolista: "Nije lako protiv Srbije, zaslužili su zlato"

 
  • 1

Ovo je bilo prvo odličje za Grke na Igrama u vaterpolu ikada

Selektor vaterpolo selekcije Grčke, Teodoros Vlahas izjavio je posle poraza u Srbije u finalu vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju da je zadovoljan srebrom i da je naša zemlja zasluženo uzela poslednju zlatnu medalju koja se delila na Igrama.

Srbija je slavila rezultatom 13:10, a odluka o pobedniku pala je u uzbudljivoj poslednjoj četvrtini u kojoj su naši momci zaigrali sjajnu odbranu i u potpunosti ograničili Grke.

- Ovo je veoma, veoma važno za nas. Ovo je naša prva olimpijska medalja i svi smo srećni - rekao je Vlahos posle utakmice.

Pre ovoga, najbolji rezultat Grčke na Olimpijskim igrama u aterpolu bio je četvrto mesto u Atini, kada su bili domaćini davne 2004. godine. Sedamnaest godina kasnije, uspeli su da probiju led i plasiraju se u finale.

Inače, Srbija je postala prva zemlja koja je odbranila zlato od kada je Mađarska trijumfovala ukupno tri puta u nizu od 2000. do 2008. godine. Naš tim je u Tokiju u grupi pretrpeo dva poraza, ali je tada naglo podigao formu, prebrodio sve što se desilo protiv Španije i na kraju završili na najvišoj stepenici.

- Nije lako igrati protiv Srbije. Srbija, u poslednja dva meča na turniru, u polufinalu i finalu, to je bila prava Srbija. Zaslužili su zlato - rekao je grčki selektor.

Video: Mogao bi i Dejan Savić da se oprosti, jer zauzima dva mesta u autobusu

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA