Njih sedmorica idu u vaterpolo večnost kao Bogovi ove igre: Momci, hvala vam za sve!

 
 ≫ 
  • 64

Ovaj turnir u Tokiju je bio poslednji za sedmoricu igrača Delfina, a čiji odlazak je u video sninmku na početku teksta komentarisao i nekadašnji reprezentativac Nikola Rađen koji je imao poruku za sve njih

Slavimo i radujemo se zbog njih, ali istovremeno i tugujemo zbog njih! Jer, "sedmoricu veličanstvenih" vaterpolista smo poslednji put gledali u opremi Srbije u ovom finalu Olimpijskih igara u Tokiju!

U pitanju su kapiten Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Gojko i Duško Pijetlović, Stefan i Branislav Mitrović su protiv Grčke završili svoje sjajne reprezentativne karijere, i to na način na koji smo svi priželjkivali - sa zlatnim odličjem na grudima.

Poslednjih 18 godina, više-manje, pomenuti momci su ginuli za zastavu Srbije i vaterpolo reprezentaciju su učinili najtrofejnijom sportskim kolektivom.

Kapiten Filipović je te davne 2003. godine, još kao 16-godišnjak, bio član selekcije Srbije i Crne Gore na Evropskom prvenstvu. Nije ulazio u igru, ali je u godinama koje su dolazile, zajedno sa pomenutim momcima, donosio medalje našoj državi i postao najtrofejniji vaterpolista u istoriji.

Na OI je učestvovao četiri puta i ima dve bronze i dva zlata, na SP ima dva zlata, srebro i bronzu, dok je sa Srbijom šest puta bio šampion Evrope - uz srebro i bronzu. Ima i deset zlatnih medalja u Svetskoj ligi.

- Većina nas će završiti reprezentativne karijere posle ovoga i svima je cilj da ostavimo srce u bazenu i pokažemo sve. Nismo jedini koji se pitaju na turniru. U Tokiju je još veća konkurencija, neće biti lako, s obzirom na to da nam je poslednjih osam utakmica. Želimo da svaki sekund bude vredan toga i nemamo šta da izgubimo - rekao je Filipović pre odlaska na Olimpijske igre!

Duško Pijetlović je u nacionalnom timu "rame uz rame" sa Filipovićem, kao i Andrija Prlainović koji je raspadom Srbije i Crne Gore odlučio da nastupa za Delfine. Njih trojica su osvojili skoro sve zajedno, uz medalju više ili manje.

Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, vaterpolo reprezentacija Srbije, Srbija - Grčka Andrija Prlainović slavi gol Foto: Profimedia/AFP

U stopu ih je pratio Milan Aleksić koji je 2007. zaigrao za nacionalni tim Srbije, kao i Stefan Mitrović. Golman Branislav Mitrović je od 2012. godine krenuo u sjajan niz osvajanja medalja, dok je na golu uopredo bio i Gojko Pijetlović koji je od 2010. bio uz reprezentaciju.

Zajedno su osvojili čak 182. medalje. Prlainović i Filipović imaju po 33, Duško Pijetlović dve manje, Stefan Mitrović 24, Gojko Pijetlović i Milan Aleksić 23, a Branislav Mitrović 16.

Omaž su, na kraju, dobili od Dušana Mandića koji je u nekoliko reči objasnio sve šra su "sedmorica veličanstvenih" učinili za srpski vaterpolo.

- Ovo dugujemo ovoj sedmorici koji su danas odigrali poslednju utakmicu u njihovim karijerama za Srbiju, bili si mu braća i očevi, hvala im svima, idu u večnost. Hvala im puno!

>>> Sjajno je Partizan otvorio sezonu, a u četvrtak je remizirao na gostovanju Sočiju i napravio dobru poziciju za prolaz dalje u Evropi, pa pun samopouzdanja večeras (21.00) gostuje Novom Pazaru. Kvota na dvojku je 1,30, a na kombinazziju 2&3+ 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Novi Pazar - Partizan.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA