Engapet "izbombardovao" Ruse i doneo odbojkaško zlato Francuskoj posle velike drame u finalu OI

 
 
 ≫ 
  • 2

Imali su Francuzi prednost od 2:0 u setovima, ali sve je moglo biti drugačije po njih

Odbojkaši Francuske su u finalnom meču savladali selekciju Rusije rezultatom 3:2, nakom ogromne rovovske bitke i doneli su svojoj zemlji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Rezultat po setovima je bio 25:23, 25:17, 21:25, 21:25 i 15:12.

Velika drama je viđena u finalnom meču, imali su Francuzi prednost od 2:0 u setovima, čak su i tokom trećeg imali nekoliko prilika da se odlepe od rivala i meč privedu kraju, međutim, Rusi su smogli snage i vratili su se u meč sa 2:2 u setovima.

Peti set je doneo pravu bitku na obe strane, Rusi su nekoliko puta uspevali da naprave dva poena prednost, ali bi se prednost topila i prelazila na drugu stranu.

Najzaslužniji za pobedu Francuske je bio Ervan Engapet sa 26 poena, dok je na drugoj strani njegov najveći rival bio Maksim Mihajlov sa pet poena manje od njega.

Ervin Engapet, Olimpijske igre tokio Foto: Tanjug/AP

Tokom prvog seta, Rusija je imala svoje prilike i konstantno je vodila, a najveću prednost je stekla pri kraju seta kada su bili na tri poena od osvajanja seta, vodili su sa 22:18.

Međutim, tada na scenu nastupaju Ervin Engapet i Entoan Brizar, koji uspevaju da donesu prednost svojoj reprezentaciji od 23:22, a odmah zatim i set sa 25:23.

Drugi set nije doneo isti borilački naboj, jer su Francuzi već u ranoj fazi seta uspeli da se odlepe, pa su svoj prednost čuvali do samog kraja i odneli su pobedu i u ovom setu sa 25:17.

Rusija, Olimpijske igre tokio Foto: Tanjug/AP

Konačno, treći set je bio nalik na prvi, nijedna ekipa nije uspela da se odlepi od samog početka, nego je nastupila popularna "rezultatska klackalica" i obe ekipe su igrale poen za poenom.

Jedinu malo osetniju prednost su napravili Rusi i to na samom kraju seta, kada su i osvojili isti sa 25:21.

Rusi su uspostavili svoju igru i četvrtom setu, gde su nakon još jedne velike egal borbe uspeli da odnesu pobedu, ponovo, rezultatom 25:21.

Trevor Kleno, Olimpijske igre tokio Foto: Tanjug/AP

Konačno, peti set je bio prepun preokreta, kao i prethodna dva.

Rusija je nekoliko puta imala prednost, sve je išlo ka tome da će napraviti preokret, međutim, Engapet je bio ključ za reprezentaciju Francuske, koja je na kraju slavila sa 15:12 u poslednjem, petom setu.

Video: Zagrljene, uplakane i ponosne: Sonja, hvala! Jelena, hvala!

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Саша

    7. avgust 2021 | 16:56

    Ови Руси су тешка катастрофа у свим спортовима! Поготово екипни спортови.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA