Bogdanu bilo loše, umalo propustio finale, Milutinova doktori jedva spremili: Neviđeni maleri za Orlove

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Selektor ističe da ovolike probleme nikad u životu nije video

Košarkaši Srbije ostavili su srce i dušu u finalu Mundobasketa, ali su ih poterali i neviđeni maleri.

Tokom finala se već posle dva minuta igre povredio Ognjen Dobrić, koji je bio jedan od naših najboljih igrača na obe strane terena.

To je sasvim sigurno odredilo dalji tok finala i značajno uticalo na ishod, jer smo izgubili značajnog igrača u rotaciji.

Ali, nije samo povreda Dobrića peh koji nas je zadesio, već su problem imala i dva naša najbolja igrača na prvenstvu do sada - Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov.

Selektor Svetsislav Pešić otkrio je posle meča da je Milutinov imao problema sa mišićima i da je bilo teško spremiti ga za finale, takođe je otkrio i da je Bogdanu Bogdanoviću bilo loše.

- Čestitke timu Nemačke, oni su igrali 40 minuta na visokom nivou, veoma fizikalno. Da kažemo da jedan tim kakav je Nemačka, uspeli su da pobede sve mečeve od početka do kraja. Za nas je situacija takva kako je Aleksa rekao. Imao je problema sa mišićima posle Kanade, medicinski radnici su dali sve od sebe, ali za 48 časova je bilo teško pripremiti Milutinova.

- Na početku smo izgubili važnog igrača. Bogdanoviću je bilo loše pred meč, nije znao da li će moći da igra. Ja toliko problema nisam video u životu. Ja to moram da kažem, jer je to istina. Svakako, svaka čast Nemcima, igrali su sjajno, srećan sam zbog trenera, igrača, zaslužili su ovu titulu. Ponosan sam na svoje igrače. Ko ne može da bude ponosan na ovaj tim? Kao što je rekao Aleksa - na 35 sekunde do kraja smo imali otvoren šut koji smo promašili. Ovo je finale. Morate da budete u boljem stanju.

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AK47

    10. septembar 2023 | 23:15

    Steta....nismo imali sportske srece. Jos svi ovi problemi..! Hvala vam borili ste se kao lavovi bre!!! Bravo sampioni!!!!

  • Sharac

    11. septembar 2023 | 04:48

    Nastavak: posto uzurpira poziciju pleja u vidu plej-centra Jokara, treba prilagoditi koncept klasicnom pleju Micicu jer obojica mrcvare loptu. Ako je mrcvari Jokara, sta ce raditi Micic. U Denveru Murej preuzima dizgine u vecini plejoff utakmica sto je i razumljivo. A Fiba takmicenja su plejoff na kvadrat. Zato bi loptu trebao vise da drnda (kazem drnda jer on nije Shroeder) Micic a ne Jokic. On je mismatch plej backdoor rezac. Ali Micic ne zna pikenrol a i nije shuter tipa Murej. Zato napraviti dva sistema igre, jedan kad je plej Jokara a drugi kad je plej Micic. Jokara da igra moderne pikove sa Avramom a Bogdan samo da odmara u uglu i shutira ili on ili Dobric na krilu. N Jovic da pravi skrinove na jakoj strani za Jokaru dok Jokara trci na slabu stranu da primi loptu i ledjima ide prema koshu da poentira. Tu funkciju u Denveru igra Gordon. To je jedini sistem koji Jokara zna i sve je tome podredjeno u Denveru. Kljuc je u razlicitim sistemima i dosta odmora za Jokaru.

  • Sharac

    11. septembar 2023 | 04:27

    Bogdan i Avram su dali oko 37 koseva. Avram je kompenzovao Bogdana. Sudije su nas pokrale. Ali ono sto je bilo u nasem domenu, koncept igre, tu smo omanuli. Jesmo izgubili zbog sudija. Jesmo izgubili jer se Dobric povrijedio. Sve to nije sporno. Ali je takodje tacno da smo izgubili zbog naseg koncepta igre. Nacrtajmo gdje se nalazio Simanic a gdje Dobric kad su se povrijedili. Sta smo zakljucili? Kljagavo. Dalje, niko vise ne igra trougao napad sa klasicnim centrom. Niko osim nas. To ne moze proci kod vrhunskih evropskih ekipa. Imaju Njemci velika tjelesa ali ne igraju trougao. Cak ne igraju ni niski visoki post. Igra se ubrzala pogotovo u Evropi. Jedino mi zastarjelo igramo i povredjujemo se. Sta se igra danas, koji sistemi? Pikenrol, pikenpop, kombinacija pikenrol pikenpop, sa ili bez svicovanja, plus pokretni napad s bekdor rezom - to nas je sahranilo, Vagnerovi rezovi. P.revise smo usli napaljeno u mec. Njemacka nije Kanada. Nacrtao sam jos juce sta i kako da igramo ali igrali smo sve suprotno. Cak sam napisao da shema s Gudurom na visokom postu i mismatchevi nece piti vodu. Tako je i bilo. Jedino me je poslusao i dao minute Avramu. Sta raditi na Olimpijadi? Moramo Jokaru dovuc jer Milutinov je klasicni centar polako-cemo. Jokara zna samo 1 sistem (u Fibi zaboravite njegove asistencije jer ih nece biti) a to su pikenrol i pikenpop kombinacije sa bekdor rezovima i pokretnim napadom. U Denveru te pikove jedino zna da igra Murej. To treba Avrama nauciti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA