Avramović neutešan posle poraza Srbije u finalu: "Slomilo me je to što nisam uspeo da obradujem brata"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

"Uzdignutog čela i s ponosom mogu da kažem da sam počastvovan što sam prezentovao Srbiju"

Nisu Orloviuspeli da odu do samog kraja i okite se zlatom na Mundobasketu posle 21 godine. Nemačka je u finalu slavila sa 83:77 i tako osvojila istorijsku prvu svetsku krunu.

Najbolji pojedinac finala iz redova Srbije Aleksa Avramović istakao je za Sport klub da je ovaj tim napravio instant rezultat i da je on ponosan na sve ono što su uradili za naciju.

- Moramo da budemo ponosni, uzdignute glave, igrali smo protiv fantaistične ekipe. Ali nema veze što su to NBA, oni su dugo vremena zajedno, mi smo tim gradili od prošle godine, ali mnogo igrača nije tu mnogo. Napravili smo instant rezultat, svesni da "idemo" kao autsajderi. Uzdignutog čela i s ponosom mogu da kažem da sam počastvovan što sam prezentovao Srbiju. Svestan sam da nijedan igrač Srbije sa sve Ognjenom i Borišom iz bolnice može da hoda uzdignute glave i znamo da će nas dočekati na lep način, jer smo obradovali našu Srbiju i naše porodice, celu naciju i slava Bogu.

Dodao je Avramović i da ga je slomilo to što je brat došao u Manilu, a nije uspeo da ga obraduje zlatom.

- Da, to sam rekao i malo sam slomio na kraju utakmice, brat mi prišao, putovao je 36 sati, to me slomilo. Hteo sam da ga obradujem, pružio je baš dosta toga. Međutim, ne žalim ni za čim, znamo da smo dali sve od sebe, bolji tim je pobedio, svaka čast Nemačkoj. Mi smo Srbija, idemo na Olimpijadu, da se spremimo i da pokušamo da osvojimo zlato - zaključio je Avramović za Sport klub.

(Telegraf.rs)

Video: "Ne mogu da stojim na nogama" Dobrić utučen prošao pored novinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šabac

    10. septembar 2023 | 17:32

    Nisi ga obradovao zbog Gudurica,sta nam covek napravi u tri napada...3 pa polaganje pa izgubljena,alo kralju,pa ni u skolskom dvoristu na basketu se to ne prasta

  • Joffrey

    10. septembar 2023 | 19:45

    LJUDINO! Hvala za sve. Bice medalja i u Parizu.

  • Delije Cacak

    10. septembar 2023 | 17:36

    Kada je pala reprezentacija da im ti budes najbolji pojedinac na mecu nista nismo mogli ni ocekivati .Nema veze ti si nasa cica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA