Šta kažu brojke pred borbu za finale Mundobasketa? Prštaće na sve strane, Orlovi imaju “keca” u rukavu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Mnogo toga je na tasu pred našim momcima

Došao je dan da budemo junaci. Došao je dan da naši košarkaši, svi se tome nadamo, uđu u finale Svetskog prvenstva u košarci! Rival će biti selekcija Kanade (10.45, RTS 1, Sport Klub 1).

Orlovi su svoj glavni cilj ispunili. Gledalćemo ih u Parizu za godinu dana. Sada rasterećeno idu na sledeću stepenicu.

A šta kažu brojke? Da je Srbija uz SAD najbolja na poslednje četiri edicije Mundobasketa. Samo su Amerikanci sa nama igrali po dva polufinala i ovo će biti treće. Mi smo jedno dobili (protiv Francuske 2014. godine), a jedno izgubili (ono bolno od Turske 2010. godine uz čuvenog Omara Ašika i njegovo gaženje linije koje sudija "nije" video).

Sa druge strane, Kanadi je ovo debi u polufinalima Mundobasketa. Ono što njih hrabri pred ovaj meč je to što su dobili sva četiri meča sa Evropljanima na ovom Mundobasketu.

A pre toga su izgubili 21 vezanu utakmicu od timova iz Evrope na najvećoj smotri.

Ključ za Srbiju je da spusti Kanađane ispod 80 poena. Izgubili su svih 11 utakmica kada se to desilo. Sa druge strane, dobili su devet od deset kada su dali 80 ili više poena.

Ofanzivno, reč je o dva najdominantnija tima na ovom Mundobasketu. Kanada postiže 134,4 poena na 100 poseda, dok Srbija staje na 130,2 poena na 100 poseda.

Sa druge strane, Srbija je najbolja kada je reč o izgubljenim loptama na celom turniru. Imamo ih samo 9,8 na 100 poseda. Isto tako, iz izgubljenih lopti rivala u proseku upišemo 2,43 asistencije, i po tom parametru smo na vrhu.

Dakle, cilj će biti smanjiti greške u napadu na minimum.

A moraćemo da vodimo računa i o Šeju Gildžesu-Aleksanderu. On je ubacio 30+ poena na zadnje dve vezane utakmice na Mundobasketu. Samo je Luis Skola imao više na jednom turniru - pet.

Brojke su uvek tu da zaintrigiraju. A nadamo se da će i naša igra, ipak, biti takva.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Kanade hvalio Bogdanovića, pa se nasmejao na pitanje o Pokuševskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA