Pešić sprema "tajno oružje" za Kanadu? Izdvojio jednog igrača s treninga i 2 minuta mu crtao na tabli

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Selektor je skoro dva minuta nešto crtao na tabli

Košarkaši Srbije u petak od 10.45 igraju polufinale Mundobasketa protiv Kanade, a dan pre utakmice naš tim je odradio trening, gde se videlo da su svi igrači koji su na raspolaganju selektoru Pešiću dobro raspoloženi i "našpanovani" za bitku za finale.

I sam selektor deluje rapoloženo i srpskim medijima je otkrio šta su dva ključna recepta za zaustavljanje Kanađana.

Ali, uspeli smo tokom treninga da snimimo i zanimljivu situaciju, kada je Pešić oko dva minuta izdvojio Milutinova do klupe.

Nešto mu je tom prilikom objašnjavao i crtao na tabli, dok su svi ostali trenirali.

Može da se nasluti da se sprema nešto posebno kada je Milutinov u pitanju, ali svakako ćemo odgovor saznati u petak.

(Telegraf.rs)

Video: Svetislav Pešić o polufinalu Mundobasketa sa Kanadom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sharac

    8. septembar 2023 | 05:46

    Obratimo paznju da Kanada ima najboljeg pojedinca na prvenstvu, Alexandera. Dakle, evo kako igrati odbranu da bi se sto vishe neutralisao Alexander: 1) 1-na-1 hrtovska odbrana: Nas najbolji individualni defanzivac, idealno Bogdanovic Ili neka druga dvojka ili trojka, da čuva Alexandera. Taj igrač mora da igra čvrstu odbranu na lopti, uz spremnu pomoć sa strane. Komunicija kod svichovanja mora biti besprekorna da bi se sprečili otvoreni šutevi i protivnik prisilio na teške šuteve. 2) 2-3 zonska odbrana: Prelazak na ovu odbranu kako bi se ograničila sposobnost Alexandera i onog brzinca malog sto je strpao u dzep Doncicha da prodiru ka košu. Znaci Milutinov i Petrushev da čuvaju reket i osporavaju šuteve blizu koša a S Jovic, Bogdanovic, i Dobric da se istegnu do perimetra kako bi sprecavali shut za 3. Fokus je na BLOKIRANJU protivnika kako bi se osigurao odbrambeni skok i smanjila šansa za kosh iz druge shanse. 3) Presing na cijelom terenu sa zamkama: Hrtovska presing odbrana da se poremeti protivnički ofanzivni ritam i iscrpi njihov najbolji igrač Alexander. Zamke da se postave na polovini terena ili u uglovima sa Avramovicem ili Jovicem i Bogdanovicem koji double-team igrača s loptom. Da se protivnik prisili na greške, brze šuteve ili loše odluke pod pritiskom. Ostatak tima mora efikasno da rotira kako bi pokrio pravce za asistencije i potencijalni plasman lopte.

  • Nes

    7. septembar 2023 | 13:46

    Možda malo teže.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA