"Okolnost je bila nenamerna i nesrećna": Južni Sudan i Nuni Omot poželeli brz oporavak Boriši Simaniću

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Srpski reprezentativac zaradio je strašnu povredu zbog koje mu je odstranjen bubreg

Košarkaški reprezentativac Srbije, Boriša Simanić doživeo je stravičnu povredu za koju se u prvi mah mislilo da je potpuno bezazlena. On je u jednom duelu sa košarkažem Filipina, Nunijem Omotom dobio udarac u bubreg, da bi nakon toga bio dva puta operisan i bubreg mu je bio odstranjen.

Sve to dogodilo se u samoj završnici utakmice koju je Srbija ubedljivo dobila (115:83).

Zbog svega toga, oglasio se Košarkaški savez Južnog Sudana. Istakli su da je okolnost bila nesrećna i nenamerna.

- Košarkaški savez Južnog Sudana obavešten je o povredi igrača Boriše Simanića i naknadnom vađenju bubrega usled incidenta koji se dogodio na prošlonedeljnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije. U duelu je došlo do kontakta srpskog igrača i reprezentativca Južnog Sudana Nunija Omota. Sudije su pregledale snimak incidenta odmah nakon što se dogodio i nije utvrđeno da je Omot napravio prekršaj. Tada ni savez ni igrač nisu bili upoznati sa ozbiljnošću Simanićeve povrede. Okolnost je bila nenamerna i nesrećna - navode iz tamošnjeg saveza.

Navode i da je njihov košarkaš bio meta rasizma nakon pomenute situacije sa našim košarkašem.

- Federacija bi se dodatno pozabavila rasizmom i uznemiravanjem koje je pretrpeo igrač Nuni Omot nakon što su se pojavile vesti o ovom žalosnom razvoju događaja. Osuđujemo bilo kakav rasizam usmeren prema igraču. Košarka je sport za koji je poznat da spaja jude, a ne da se koristi kao oruđe predrasuda. Na kraju, upućujemo molitve i najbolje želje Borisi Simaniću -stoji u saopštenju Košarkaškog saveza Južnog Sudana.

Nuni Omot, košarkaš koji je Simaniću zadao udarac nakon poena, takođe je izrazio tugu i uputio poruke podrške.

- Duboko sam tužan zbog vesti o Simanićevoj povredi. Kao sportista, iz prve ruke razumem težinu njegove situacije i duboko mi je žao što se to dogodilo. Nijedan igrač ne bi trebalo da prolazi kroz to. Molim se za Simanićev oporavak i brz povratak na teren - rekao je košarkaš Južnog Sudana.

(Telegraf.rs)

Video: Selektor Pešić pred Južni Sudan doneo lepe vesti za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    4. septembar 2023 | 21:00

    Огласио се КС јужног Судана у вези страшне повреде нашег кошаркаша.Они све бацају кривицу на судије које нису проценили да је фаул намеран и на вређања на расној основи Српских навијача. То мишљење судија о тежини фаула је ирелевантно то је већ био при крају утакмице при нашем вођству од 25поена разлике.Иначе ударац је био бруталан и намеран! То КСС да пошаље Фиби снимак тражи жестоке санкције против овог хулигана и да тражи дебелу одштету од њиховог савеза

  • Flying Squirrel

    4. septembar 2023 | 21:37

    šta bi rekli svetski mediji da je crnac izgubio bubreg zbog belca

  • Strašno

    4. septembar 2023 | 21:41

    Ološi licemerni se pozivaju na rasizam i još krive sudije i ukazuju da to nije ni bio udarac ni za faul...? KSS treba da ih tuži i da traži zabranu učestvovanja i za divljaka koji je namerno udario Borišu i za tu reprezentaciju divljaka bez savesti i vaspitanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA