≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Litvanci skratili trening napola pred Srbiju: Rival krije karte pred najvažniji meč na Mundobasketu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U utorak je dan D za oba tima

  • 1

Košarkaška selekcija Srbije, ali i generalno javnost željno iščekuje četvrtfinalni meč Mundobasketa sa Litvanijom, koji je na programu u utorak.

Naš tim je u ranijem terminu odradio trening na novoj lokaciji u Manili, dok su Litvanci to učinili kasnije.

Vrlo zanimljivu odluku doneo je stručni štab našeg protivnika. Sat vremena ranije su otišli iz hale i na taj nali nsu skratili svoje vreme za pripremu, makar onu zvaničnu.

Da li je u pitanju taktička zamisao, ili bi pak želeli da sakriju neke zamisli od našeg tima pitanje je, ono što je sigurno je opasnost koja će pretiti našoj ekipi. Samo delić smo mogli da naslutimo protiv SAD-a.

Susret Srbija - Litvanija igra se od 10:45.

(Telegraf.rs)

Video: Dončićevo lagano zagrevanje za Kanadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    5. septembar 2023 | 04:13

    Već vidim meč u kome će nas Litvanci zatrpati trojkama. Način na koji igramo odbranu, protivničkim ekipama daje mnogo prostora za šut za 3 poena. Litvanija je u tom kontekstu bukvalno kaznena ekspedicija. Obdrana je naš najveći problem i to konstantno od kad je Pešić selektor. Previše neinteligentnog pomaganja, besmislenih udvajnja, grubih grešaka čak i posle prve rotacije ... Igrači stoje predaleko od protivničkih, posebno od igrača sa loptom. Prva linija odbrane lako puca. Nejasno je zašto ne pravimo više faulova koji bi destruktivno uticali na protivnički napad.? Te situacije naši igrači ne prepoznaju, što je izmeđuostalog i psoledica loše pripreme samog meča. Da bi se pravili pametni faulovi igrači moraju i da prepoznaju protivničke akcije. U nekim momentima delujemo kao da igramo bez trenera i stručnog štaba? Takođe, neke bitne odluke našeg trenera se ispostavljaju kao potpuni promašaj? Kad u trečoj četvrtini protiv jedne dobre ali ipak limitirane ekipe Italije vodimo 16 razlike, imamo dva napada i u roku od par minuta sve to prospemo bez obzira na sve, zna se ko je krivac - trener. Taj prvi promašeni napad je zbog načina na koji je bio odigran bio alarm za tajm aut, a kamoli drugi. Naš trener to jako dugo posmatra i ne reaguje niti adekvatnom izmenom niti tajm autom? Ako Pešić ne ume da reši Italijane, teži slučaj da će rešiti Litvaniju i litvanskog trenera koji je za Poceka klasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA