Konferencija koju morate pogledati: Ovako košarkaš i selektor vole košarku i svoju zemlju

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

"Bilo je sjajno, to što sam dobio priliku da predstavljam svoju zemlju"

Košarkaši Srbije u potpunosti su dotukli Dominikansku republiku i u direktnom duelu za prolaz u četvrtfinale Mundobasketa slavili sa 112:79. Pred navedenu utakmicu svi su pozivali na oprez, posebno zbog činjenice da su košarkaši Dominikanske Republike u grupi savladali Italiju rezultatom 87:82. Ipak, i pored poraza od naše selekcije, trener Nestor Garsija i košarkaš Dominikanske Republike Lester Kinjones bili su zadovoljni učinjenim na Mundobasketu.

- Hoću da kažem hvala treneru, koji je uradio sjajan posao ceo turnir. Njegova pasija, to što je slušao šta govorimo, uradio je sjajan posao. Naučio nas je da se borimo, da budemo kao jedan. Bio je sjajan. Hvala navijačima, FIBA, svima... Bilo je lepo biti u Manili. Pokazali smo šta je Dominikana, stavili smo nas na mapu. Postavili smo zemlju na mapu. Jako sam srećan zbog ukazane šanse - započeo je svoje izlaganje Kinjones.

Istakao je da je bio prezadovoljan što je imao priliku da predstavlja svoju zemlju.

- Bilo je sjajno, to što sam dobio priliku da predstavljam svoju zemlju. Kada imaš svoje ime, zaboraviš sav novac koji primaš. Razlika je 12 sati u odnosu na našu zemlju. Navijači su morali da budu budni, bili su. Dali su nam momentum, dali su nam radost igre. To je najvažnije. Došao sam iz NBA u FIBA, to su razlike, pravila... Ali smo srasli kao porodica. To ostaje zauvek - nastavio je košarkaš.

Lester Kinjones Foto: FIBA.com

Za kraj je rekao da je u svlaćionici reprezentacije vladalo zajedništvo.

- Sve ovo je veće od ta dva poraza. Postali smo braća. Kada napustimo, otići ćemo na razne strane sveta. Neki će u Evropu, neki u NBA. Osećam da imamo nešto zajedno, baš smo kao porodica. Zahvalnica još jednom treneru, dao nam je tu pasiju. Zbog toga sam zahvalan, zbog toga sam pokazao svoju igru - završio je Kinjones.

Sa druge strane, i trener Nestor Garsija bio je prezadovoljan. Naveo je da je ponosan na svoje izabranike.

- Pre svega čestitke Srbiji, od početka su dominirali i u napadu i u odbrani. Znali smo da igramo protiv zemlje koja ima neverovatnu istoriju, koja se bori. Sve čestitke njima, dominirali su. Naravno, sve ovo jako, jako, jako boli. Ponosan sam na svoje igrače. Znam da su uradili sve. Ljudi iz Dominikane su se rano budili svakog dana zbog vremenske razlike. Bilo je ovo divno vreme sa Filipincima, kako su bili divni sa nama, tretirali nas sa respektom. Bio je ovo neverovatan put za mene. Niko ne voli da završi ovako. Analiziraćemo sve sami. Naši navijači su nas tako jako bodrili. Bilo je ovo neverovatno - rekao je Nestor Garsija.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači napravili atmosferu pred duel Orlova i Dominikane: "Kosovo - Srbija" se orilo Filipinama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA