Srbija ide na Litvaniju u četvrtfinalu Mundobasketa: Amerikanci ispustili prvo mesto

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 17

Košarkaši SAD i Litvanije se bore za prvu poziciju na tabeli i biraju protivnika u četvrtfinalu

Košarkaši SAD i Litvanije odigrali su poslednju utakmicu iz grupe J, koja se ukršta sa našom grupom I, a Litvanci su slavili rezultatom 104:110.

Istaknutu ulogu u timu sa "starog kontinenta" je imalo nekoliko igrača, ali verovatno najveće iznenađenje je predstavljao Kariniauskas koji je postigao 15 poena, Kuzminskas je dodao 14, a pored njih Sedekerskis je odigrao fantastičnu partiju dodavši dabl-dabl učinka sa po 11 skokova i poena. Svi su se upisali, a bilo je ukupno 7 dvocifrenih košarkaša.

Kod reprezentacije SAD najraspoloženiji je bio Entoni Edvards koji je pogodio 35 poena, a fantastičnu partiju je pružio i Branson sa 14 poena, 4 skoka i 7 asistencija. Bridžis je dodao 14 poena, a Ingram 10. Ipak, osim njih ostali su podbacili, što je bilo dovoljno za pobedu Litvanije.

Litvanci su vrhunski startovali utakmicu, odličnom igrom na obe strane terena. Na poluvremenu je stručni štab SAD uspeo da nađe rešenje za određene rupe i nedostatak pravog centra. Međutim, to je bilo kratkog daha. Litvanicu su se relativno brzo prilagodili i utakmicu priveli kraju.

Srbija kao druga u grupi I ide na Litvaniju koja je ovom pobedom zauzela prvu poziciju. Satnica meča će uskoro biti poznata, a vi ostanite uz Telegraf.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači napravili atmosferu pred duel Orlova i Dominikane: "Kosovo - Srbija" se orilo Filipinama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    3. septembar 2023 | 15:28

    Amerikanci kalkulisu da bi izbegli Srbiju!!!

  • Др

    3. septembar 2023 | 16:42

    Питам се , које су сада Италијанима калкулације у глави!??

  • Невена

    3. septembar 2023 | 15:27

    NBA zvezde mnogo vise vole dolare тако да 👏👏👏👏👏 за Литванце .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA