≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorijski uspeh: Južni Sudan obezbedio vizu za Olimpijske igre u Parizu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekipa koja je bila u grupi sa Srbijom, Portorikom i Kinom, nije prošla u drugi deo turnira, ali su u razigravanju ponovo ispisali istoriju

  • 2
Juzni sudan kosarka Foto: William WEST / AFP / Profimedia

Košarkaši Južnog Sudana savladali su selekciju Angole sa 101:78, u okviru razigravanja od 17. do 32. mesta na Mundobasketu.

Ipak, ovaj meč ostaće urezan u istoriju Južnog Sudana, pošto su ovim trijumfom obezbedili plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Ekipa koja je bila u grupi sa Srbijom, Portorikom i Kinom, nije prošla u drugi deo turnira, ali su u razigravanju ponovo ispisali istoriju.

Naime, nijedna reprezentacija iz Afrike nije prošla grupu, te je susret Južnog Sudana i Angole bio od presudnog značaja, s obzirom na to da samo najbolja reprezentacija iz Afrike obezbeđuje plasman na Olipijske igre.

Odigrali su Sudanci odlično, bili ekipa koja se "pita" od prvog do poslednjeg minuta, i potpuno zasluženo došli do trijumfa. Uz to, Egipat je trebalo da savlada Novi Zeland sa više od 20 razlike, ali su pretrpeli poraz, te je to samo potvrdilo plasman Južnog Sudana u Pariz.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić posle Južnog Sudana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    2. septembar 2023 | 13:58

    Kakav glup sistem! A neko mora do polufinala minimum da bi se plasirao na olimpijadu!

  • NekoKo

    3. septembar 2023 | 00:00

    Sistem nije glup, nego je zloban i neregularan. Poenta je da se nekim velikim savezima i košarkaškim zemljama napravi pakao, da im se što više sroza košarkaški ugled i da se na njihovo mesto uguraju poslušni u košarkaškom i kolokvijalnom smsilu "indijanci". Sve to pod izgovorom globalnog razvoja košarke. U tu svrhu služe i FIBA podmukle kvalifikacije, tj. prozori. Napravljeno je sve da najbolje ekipe igraju u dvanestim sastavima, pri čemu ne da igrači nikada nisu igrali zajedno, nego se bukvalno ni ne poznaju.? Sa druge strane leve ekipe cepaju u svom najboljem sastavu u kom igraju godinama zajedno. Ti isti levaci koji prave recimo Srbiji problem u kvalifikacijama kada natrče na Srbiju u bilo kom sastavu na velikom takmičenju popiju između 30 i 50 razlike. Sve je kristalno jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA