"Izvinjavam se, iz dubine srca, ja nisam prljav igrač...": Košarkašu Južnog Sudana žao zbog Boriše Simanića

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Nuni Omot je svestan šta je napravio i duboko žali zbog toga

Košarkaška reprezentacija Srbije je slavila protiv Južnog Sudana sa 115:83 u meču trećeg kola, poslednjeg, u prvoj fazi takmičenja Mundobasketa po grupama. Ipak, ova pobeda je donela i jedan gubitak našoj reprezentaciji, a to je Boriša Simanić.

Boriša je na samom kraju meča imao jedan okršaj, takoreći, sa Nunijem Omotom iz Južnog Sudana, koji ga je udario laktom, zbog čega je košarkaš Saragose morao da izađe van parketa.

Da stvar bude gora, Boriša Simanić je odmah posle utakmice morao hitno i u bolnicu kako bi operisao bubreg, zbog čega će i propustiti ostatak Svetskog prvenstva.

Zbog čitave situacije, izvinjenje je uputio i Nuni Omot, košarkaš iz Južnog Sudana, koji ga je i udario.

- Čuo sam da je otišao u bolnicu, moje izvinjenje, nisam takav igrač, nisam prljav. Želim mu brz oporavak, moliću se za njega. Nisam prljav igrač, iz buine srce se izvinjavam svima koji su videli to, a njemu posebno - rekao je Omot.

Takođe, košarkaš Južnog Sudana je rekao i da pobeda protiv Filipina jako bitna za njih, jer su sada korak bliže Olimpijskim igrama.

Da, naš fokus je sada bio na utakmici s Filipinima, idemo utakmicu po utakmicu. Sledeća je veoma velika za nas, uspeli smo da kontrolišemo, zaustaili smo ih u napadu, igrali smo našu igru.

Na kraju, Omot je poručio i da mu je žao što je utakmica sa Srbijom došla na kraju grupne faze, a ne na početku.

- Da, bilo je teško, izgubili smo veliku prednost protiv Portorika, imali smo sedam poena pred poslednju četvrtinu. Ofanzivni skokovi su nas ubili, dosta su dali poena iz drugog šansa, imali su više poseda, naš fokus sad je da održimo discplinu. Očigledno, sve je to prošlost, želeo bih da se vratimo i da pobedimo dve uzastopne utakmice, ali nažalost... 

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Jović dao koš iza leđa sa pola terena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    31. avgust 2023 | 17:00

    Sada mi je jasno zasto Nikola Jokic i igraci njegovog nivoa nece da igraju na ovakvim takmicenjima gde dolaze reprezentacije poput J. Sudana, Obale slonovace... Pa zar da rizikuje, ne samo karijeru, nego i zdravlje igrajuci protiv ovih "indijanaca". Onaj, ne prljav, nego krvnicki podli udarac laktom, koji sudije na ovakvo prvenstvu i posle gledanja snimka sude kao obican faul, sve govori. A mi kao mi kukamo sto ne mozemo da pozovemo drugog igraca za Simanica nas bas briga. Do sada sam bio veliki kriticar Jokica posle ovoga vise nisam.

  • Lady Di

    31. avgust 2023 | 19:03

    Strasno strasno, treba da igra košarku a ne da povređuje igrače usled nemoći i neznanja, organizujte turnir samo za njih, neka se biju, lome, ubijaju a ne da uništavaju igru, sramota, diskvalifikacija, ko će tamo da širi košarku FIBA, bas pametno

  • ex

    31. avgust 2023 | 16:25

    Tekts je napisan kao da ste ga citirali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA