Aleksa Avramović posle povrede Boriše Simanića: "Ima nečeg mnogo važnijeg od košarke"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pouzdani košarkaš u ime cele ekipe pružio podršku SImaniću

Reprezentacija Srbije trijumfalno je završila takmičenje u grupi B na Mundobasketu. Bez većih problema savladane su ekipe Kine, Portorika i Južnog Sudana, a sada sledi borba za četvrtfinale. Ipak, poslednja utakmica prve faze protiv Južnog Sudana ostaće u ružnom sećanju, jer je tešku povredu zaradio Boriša Simanić i završio učešće na Mundobasketu. Njemu je u ime cele ekipe podršku pružio saigrač iz reprezentacije Aleksa Avramović.

Bek Orlova je istakao da postoje stvari koje su važnije od košarke i da im Simanić sada predstavlja veliku motivaciju.

- Ima nečeg mnogo važnijeg od košarke, a to je ova situacija koja se sada desila sa Borišom. Ni kriv, ni dužan, našao se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, dobio je udarac koji ga je odvojio od daljeg nastupa na prvenstvu. Ovom porukom želim da mu u ime svih igrača poželim brzo oporavak. Naravno da smo sa njim, i on je sa nama, on je važan deo tima i velika motivacija za ovo što nam sledi - započeo je svoje izlaganje Aleksa Avramović.

Tokom izlaganja pomenuo je i utakmicu sa Italijom.

-Pobedom, kako sam razumeo, smo zvanično u četvrtfinalu. Motivacija ne treba da nam bude upitna. Dobili su nas u kvalifikacijama za Olimpijske igre i na Evropskom prvenstvu prošle godine. Ekipa koja igra brzu košarku. Sličnu košarku igra i Portoriko koji smo uspeli da ukrotimo i dobijemo ih sa 30 razlike. Isti pristup ćemo imati i sa Italijom, sa dodatnom motivacijom. Znamo da su nam dužnici - nastavio je Avramović.

On nije bio u ekipi prošle godine na Evropskom prvenstvu zbog povrede ruke, a rekao je da se reprezentacija sprema temeljno

- Mi spremamo utakmicu u naša četiri zida i nećemo da otkrivamo planove za meč. Naravno da se spremamo temeljno i trudićemo se da pobedimo - istakao je bek Orlova.

Avramović ističe da najveću pažnju treba obratiti na Fontekija.

- Tim su koji dugo funkcioniše zajedno. Imaju jasno podeljene uloge. Ako moram da izdvajam neka bude Fontekijo, koji je odličan igrač i pravi skorer - završio je svoje izlaganje Avramović

Naša selekcija će u borbi za četvrtfinale odmeriti snage sa Italijom i Dominikasnkom Republikom.

Meč protiv Italije na programu je u petak od 10 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Očekivanja Alekse Avramovića pred start Mundobasketa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA