Poznata prva reprezentacija sa Mundobasketa koja se plasirala na Olimpijske igre u Parizu

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Francuska se automatski kvalifikovala kao domaćin, a preostala četiri mesta izboriće pobednici predolimpijskih turnira koji će se igrati sledećeg leta

Košarkaška reprezentacija Australije postala je prva reprezentacija koja se sa Svetskog prvenstva direktno plasirala na Olimpijske igre u Parizu sledeće godine.

Australija je posle poraza Novog Zelanda od Grčke ostala jedina selekcija iz Okeanije koja se plasirala u drugu fazu i kao najbolja iz te konfederacije obezbedila je odlazak u Pariz sledećeg leta.

Sa Mundobasketa će se direktno na Olimpijske igre plasirati još šest selekcija, po dve najbolje plasirane iz Centralne i Severne Amerike i Evrope, kao i najbolje reprezentacije iz Azije i Afrike.

Francuska se automatski kvalifikovala kao domaćin, a preostala četiri mesta izboriće pobednici predolimpijskih turnira koji će se igrati sledećeg leta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pešić o uspešno odigranoj prvoj fazi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    31. avgust 2023 | 08:45

    To je poznati sistem forsiranja pojedinih reprezentacija u fudbalu, košarci... Kvalifikacije u regionu Australia i Okeanija jednostavno protežuraju Australiju da se uvek plasira na završni turnir. Isto to se dešava u grupi Konkav, mislim, SAD, Meksiko i još par reprezentacija. SAD i Meksimo uvek prolaze. Da, i u vaterpolu. Tako se Evropljani "iskasape" pa bude da su Evropska prvenstva jača od Svetskih u rukometu, vaterpolu, košarci i naravno, fudbalu. Pri tome su Amerikanci uporni da izražavaju mere u lokalnim, anglo jedinicama: "fit, milja a posebno inč". Više volim "col" ako mora lokalna jedinica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA