≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuzi se pobedom protiv Libana oprostili od Džakarte i Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Azijska selekcija ozbiljno namučila favorizovanog rivala

  • 0
Evan Furnije, Francuska Foto: FIBA

Košarkaši Francuske trijumfom su završili sumorno učešće na Mundobasketu na Dalekom istoku. Fenomenalan otpor pružio je Liban, međutim nisu izdržali i poraženi su 85:79.

Vensan Kole na raspolaganju nije imao niti jednog pravog centra zbog problema sa povredama Rudija Gobera, Matijasa Lesora i Mustafe Fala. To je očigledno bio jedan od problema za Francuze, pa je Liban veći deo prvog dela susreta proveo u vođstvu, u jednom momentu i sa deset razlike.

Treći kvartal protekao je u egalu, a u četvrtom se činilo da je meč prelomljen kada je Eli Okkobo doneo 77:68 evropskom timu. Tako nije mislio njihov protivnik, neizvesno je bil osve do poslednjeg trenutka, ali je kvalitetniji sastav ipak slavio.

Geršon Jabusele je ubacio 18 poena za Francusku uz ukupan indeks korisnosti od 25, dok je Evan Furnije dodao 17. Vael Arakđi je na drtuoj strani dao čak 29.

Podsetimo, Francuska je u prve runde izgubila od Kanade i Letonije, a na Svetsko prvenstvo je doputovala sa bronzom osvojenom 2019. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Lesor uz zvučnike dominira u hodnicima Arene uz grobarske zvučnike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA