≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Pešić pred Južni Sudan doneo lepe vesti za Srbiju: "Mislim da će igrati i Aleksa i Filip u ovom meču"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor je doneo lepe vesti, a kaže da ne potcenjuju ekipu

  • 1

Košarkaška reprezentacija Srbije pred sobom ima i poslednji meč grupne faze na Mundobasketu, gde će joj rival biti reprezentacija Južnog Sudana, koja ima skor od jednog trijumfa i jednog poraza, a koja je pokazala da je izuzetno nezgodan rival.

Pred utakmicu sa Južnim Sudanom (sreda, od 10 časova), selektor Svetislav Pešić je održao trening i konferenciju, na kojoj je odgovarao na pitanje novinara.

Nije želeo selektor da razdvaja ovu utakmicu od bilo koje druge, jer kaže da je svaka teška.

- Imamo tešku utakmicu, svaka je teška, to se može videti po rezultatima na SP, već su počela iznenađenja. Mi smo favoriti, to ne sakrivamo. Ozbiljna su ekipa, jedna od retkih ekipa koja igra sa puno atletike, trčanja, agresivna u odbrani, skoku, raspoložena posle jučerašnje pobede, videli ste kako je uspela da savlada Kinu. Tako da ne postoji nijedan protivnik koga ne respektujemo, znamo da smo mi ovde došli da od utakmice do utakmice poboljšamo igru. Mi još treba da igramo. Svaka utakmica je za nas kao plej-of utakmica. Znamo sa kim igramo, imamo samo jedan trening. Sutra nemamo trening, odmorite se i spavajte sutra.

svetislav pešić srbija portoriko Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Potom je odlučio i selektor Pešić da kaže o čemu se radi sa povređenim igračima.

- Dobro su, mislim da će igrati obojica. Filip je već prošao preglede, nadamo se da će sve biti kako treba. To su tipične povrede, košarkaške. Da je juče bila utakmica koja odlučuje prvenstvo ili sudbinu, a isto će biti i sutra. Svaki dan se nešto dešava. Neko nekad ima stomačne probleme, to se dešava i dešavalo i ranije. Tako da svaki dan se nešto dešava. Nije bilo utakmice kada medicinski staf nije radio.

Upitan je i o tome što se vodi samo 12, a ne 14 igrača.

- Taj predlog je postojao, FIBA ga nije usvojila. Koji su razlozi ne znam, ne bavim se tim. Svi bismo voleli da imamo alternative. 

Kaže Pešić i da nisu štedeli vreme da se pripreme za idući meč.

- Nismo uopšte do večeras imali razgovor. Mi smo vreme koristili da se pripremimo za sutra. Nema treninga sutra i bilo je važno da napravimo dobar trening, tek sada kad se vratimo za hotel ćemo videti sastav, analize i pripreme za Sudan.

Na kraju, upitan je selektor i tome da li njegova ekipa i on potcenjuju idućeg rivala.

- Da li smo ih potcenjivali? Znamo da preteramo… Znamo kakva je to ekipa, igrači koji su školovani. Imaju jednu od najboljih, da ne bi sada previše govorili o njima. Igraju možda uz Kanadu i najagresivniju odbranu. Imaju visinu, imaju izuzetno dobru pik-en-rol odbranu.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić slegao ramenima na pitanje o povredi Alekse, pa se zahvalio navijačima na rođendanskoj pesmi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA