Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo ko predstavlja večite rivale i Srbiju na listi najefikasnijih evroligaških igrača na Mundobasketu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri košarkaša Orlova i ukupno tri iz Partizana i Crvene zvezde

  • 3
Olimpijske igre, Tokio 2020, košarkaška reprezentacija Slovenije, Australija - Slovenija Foto: Tanjug/AP

Dva kola Mundobasketa su iza nas i polako se kristališe izgled druge faze takmičenja. Pre nokaut runde sledi novo nadmetanje po grupama, koje je Srbija već obezbedila.

Osim nacionalnih timova i pojedini košarkaši su se nametnuli kao nosioci svojih selekcija. Bacili smo pogled na listu najboljih petnaest evroligaških igrača po učinku i tu jebilo nekih vrlo interesantnih imena.

Večiti rivali su u ovom rangiranju zastupljeni sa ukupno tri igrača.

Četvrto mesto na listi zauzima slovenački centar i košarkaš Crvene zvezde Majk Tobi. Sa 14,5 poena i 5,5 skokova doskorašnja vedeta Barselone vodila je Sloveniju do duplog trijumfa. To je bilo dovoljno za ukupan rejting od 23,92. U prvih petnaest je na poslednjoj poziciji bilo mesta i za crveno-belog Brazilca Jaga Mateuša sa prosekom od 14 poena, 5 asistencija i 4,5 skoka uz rejting od 14,09.

Aleksa Avramović je uprkos povredi tokom susreta Srbije i Portorika vrlo visoko kotiran na petom mestu od svih košarkaša iz Evrolige zahvaljujući proseku od 12,5 poena i rejtingu od 23,72. On je jedini igrač Partizana na listi.

Rolands Šmits iz Litvanije se nalazi na vrhu sa rejtingom od 27,09, slede Vili Ernangomez (26,99) i još jedan srpski košarkaš Nikola Milutinov (24,77). Vanja Marinković je sedmi (15,74), dok listu kompletiraju na šestoj poziciji Đampaolo Rići i redom od osmog mesta Tomas Vokap, Viktor Klaver, Kajl Alegzender, Nikos Rogkavopulos, Tadas Sedekerskis, Johanes Fojgtman i Stefano Tonut.

(Telegraf.rs)

Video: Čista emocija navijača Južnog Sudana: "Bićemo jednog dana kao Srbija"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Noel

    29. avgust 2023 | 13:01

    Tobi je standardan. On igra na određenom nivou, i nema puno oscilacija. Mali Brazilac je dobar, ali ne može sam da vuče. Fali im Neto. Ovaj dobro krene, pa se umori. Ali on i Kaboklo najbolji igrači Brazila, nastavili priču iz Ulma. Avramovic je takva jedna radilica, da ni sekunde ne popusta ritam. Napredovao je kod Zeljka, mnogo znači reprezentaciji. Davidovac standard, verovatno će pogurati više kada krenu važnije utakmice. Simonovic iz Cg ima manju ulogu, ali je opet korisniji od Dubljevica. Koji je u ozbiljnom padu forme i pri kraju karijere. Sve u svemu, dobro je da ih ima više, time je zanimljivije praćenje ostalih reprezentacija.

  • Rasomon

    29. avgust 2023 | 13:26

    Jago sa vise koseva, asistencija i skokova od Alekse na 15 mjestu a Aleksa na 5 - om.?!!! Takodje, nigdje nema Doncica koji je ubjedljivo najbolji po svim parametrima?!!!

  • Čitalac

    31. avgust 2023 | 06:38

    @Rasomon Umeš li da čitaš, u naslovu ti piše? Kakav Dončić i EL? Drugo, kako Jago može imati EL rejting, kad nije igrao u njoj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA