Vreme čitanja: oko 2 min.

"Popustićemo protiv Srbije, dobićemo tri razlike": Luda prognoza navijača Južnog Sudana na Mundobasketu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uz širok osmeh na licu, on je istakao da se nada da će njegova zemlja jednog dana dostići košarkaški nivo Srbije

  • 7

Ako smo nešto naučili za ovu nepunu jednu sedmicu na Svetskom prvenstvu u košarci, to je činjenica da su pored pristalica našeg nacionalnog tima ubedljivo najsrdačniji i najotvoreniji navijači Južnog Sudana, našeg narednog rivala.

Južni Sudan je juče došao do istorijske, prve pobede na Mundobasketu ikada, a to je učinio savladavši Kinu sa čak 20 poena razlike (89:69). Sve to prouzrokovalo je veliko slavlje oko 200 navijača iz ove zemlje ispred svodova dvorane "Smart Araneta Koliseum".

Dvojica njih strpljivo su ispunila svaki zahtev domaćih navijača, ali i kineskih, kao i slučajnih prolaza da se slikaju zajedno sa zastavom iza leđa. Nakon toga, nakon srdačne čestitke i pozdrava, upitali smo ih za komentar.

Dobili smo širok osmeh.

- Neverovatan je osećaj! Naši momci su igrali tako dobro. Dali su sve što su imali u svojim srcima. Kina je veći tim, a nama je ovo prvo Svetsko prvenstvo. Pokazali smo srce.

Odmah iz daha dao je i prognozu duela koji se igra u sredu između selekcija Srbije i Južnog Sudana.

- Sada igramo protiv Srbije! Malo ćemo da "popustimo" protiv Srbije, pobedićemo sa tri poena razlike - rekao je simpatični navijač Južnog Sudana.

A navijači Južnog Sudana su zaista svuda oko hale. Njihovo prisustvo je nemoguće primetiti. Najenergičniji su i u dvorani, gde se konstantno čuju njihove pesme i povici.

- Pokušavamo da podržimo naš tim gde god da ode i na koji god način je to moguće. Dajemo sve od sebe da budemo tu uz njih - rekao je on.

Logično, upitali smo ga i šta zna o Srbiji, narednom protivniku Južnog Sudana na Mundobasketu.

- Srbija je košarkaški gigant. Znamo sva velika imena. Znamo Jokića, imate sjajan tim, otići ćete daleko na Svetskom prvenstvu. Mi se nadamo da možemo da budemo u egalu sa vama. Dajte nam par godina, pokušaćemo da izgradimo istu priču kao i Srbija. Potrudićemo se da dođemo do vrha - zaključio je sa širokim osmehom ovaj navijač.

(Telegraf.rs)

Video: Najvatreniji Južnosudanac poručio Srbima: "Mir, ljubav i Nikola Jokić! Ponesite oružje!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teo kralj

    29. avgust 2023 | 09:26

    Trebali ste zvati Jokića da navija sa vama, svakako nema pametnija posla ...

  • Miki

    29. avgust 2023 | 09:53

    Ovo je sad vec smesno sta prica.

  • Nikola

    29. avgust 2023 | 09:11

    Tako se borring svisj reprezentacija 👏🏻👏🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA