Portorikanci su nam stara mušterija: Brojke kažu da košarkaši Srbije neće imati briga na Mundobasketu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Vreme je da se stvari malo zakuvaju

Košarkaška reprezentacija Srbije ove večeri od 20.00 časova po lokalnom vremenu igra svoj meč drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Manili protiv selekcije Portorika.

Pobeda bi Orlovima faktički otvorila vrata plasmana u drugu fazu, pošto bi ih do kraja sačekao još samo duel sa Južnim Sudanom dva dana kasnije u sredu.

Brojke kažu da Srbija ne bi smela da ima problema ni protiv Portorikanaca u ponedeljak uveče u "Smart Araneta Koliseumu". Već smo se sa istom selekcijom sastali tokom priprema kada smo slavili sa ubedljivih 110:75.

Da stvar bude interesantnija, Srbija i Portoriko su igrali i na prošlom Svetskom prvenstvu u Kini, kada je naša zemlja nanela rivalu drugi najteži poraz od kako se takmiče na Mundobasketu. Tada smo bili bolji za 43 poena (90:47). Samo su Amerikanci davne 1994. godine uspeli da dobiju Portorikance ubedljivije (134:83).

Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: FIBA

Pošto su slavili u prvom meču nad Južnim Sudanom, Portorikanci će pokušati da prvi put od 2002. godine otvore Svetsko prvenstvo sa dve pobede. Tada su bili bolji od Turske i Libana.

Što se tiče Srbije, naša zemlja je slavila na poslednje četiri utakmice preliminarne faze Mundobasketa sa prosečnom razlikom od 41 poena, ali nikada nije nanizala više od toliko trijumfa.

Ono što je impresivno jeste da je Srbija postigla 105 ili više poena u tri od četiri poslednje preliminarne utakmice Mundobasketa, uključujući i onu protiv Kine u prvom kolu ove godine.

Ipak, Portorikanci će imati šta da pokažu. U prvom meču su četvorica stigla do dabl-dabla (Džordž Kondit, Stiven Tompson, Ismael Romero, Tremont Voters), a nijedan tim nije imao više dabl-dablova prethodnih 30 godina na jednom susretu na Mundobasketu.

Bizarno ili ne, Bogdan Bogdanović je ubacio 12 ili više poena na 12 od 13 poslednjih mečeva za Srbiju na Svetskim prvenstvima. Jedino to nije uspeo da uradi protiv Portorikanaca pre četiri godine kada je stao na pet poena.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić: Ja pričam, vi slušate, ali me ne čujete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    28. avgust 2023 | 09:07

    Kakav nam je bilans sa Južnim Sudanom u dosadašnjim susretima?

  • Ns

    28. avgust 2023 | 07:17

    Nadam se da nece i kosarkasi ovako razmisljati. Ako udju u mec sa tim mislima eto iznenadjenja....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA