Vreme čitanja: oko 2 min.

Avdalović nema dobro sećanje na nastupe u reprezentaciji: "Mogu da se pohvalim samo da sam bio tu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proslavljeni srpski košarkaš Vule Avdalović pričao je o Mundobasketu i svojim iskustvima

  • 0
Frederik Haus i Vule Avdalović Foto: MN Press

Nekadašnji igrač košarkaške reprezentacije Srbije Vukašin Avdalović rekao je kako njegova sećanja na igranje u nacionalnom dresu nisu baš najbolja.

- Moja sećanja sa takmičenja nisu baš sjajna. Na Evropskom prvenstvu 2033. godine smo bili šesti, na Olimpijadi 2004. godine nismo prošli grupu, 2005. godine smo na Evropskom prvenstvu u osmini finala izgubili od Francuske i 2006. godine smo ispali od Španije na Svetskom prvenstvu. Mogu da se pohvalim da sam bio u reprezentaciji ali nije bilo baš uspešno.

Istakao je da nema Jokića, ali da trebamo da obratimo pažnju na druge momke koji će igrati za nacionalni tim.

- Nosioci igre iz prethodnih sezona nisu tu i sad je drugačija podela uloga. Svakako da imamo kvalitet. Nije da smo bez ikakve šanse da napravimo dobar rezultat. Milutinov je u odsustvu Jokića prvi izbor za centra u startnoj postavi. Iza njega su Petrušev i Ristić koji mogu da opravdaju ulogu rezervnog centra. Bogdanović je prva opcija na bekovskim pozicijama ali ostale igrače ne treba zanemariti. Gudurić je imao fenomenalnu sezonu, Dobrić takođe koji je prešao sad u Virtus. Na poziciji plejmejkera smo oslabljeni ali mislim da Stefan Jović sa svojim iskustvom može da bude dobra opcija. Samo treba da se napravi hemija i da se iskristališu uloge, pa će uvodni mečevi pokazati šta da očekujemo u nastavku prvenstva.

Potom je rekao koliko mu se sviđa igra Nikole Jovića.

- Nikola Jović sigurno može da bude iks faktor. Vidi se kod njega želja, pošto nije igrao prethodnih godinu dana u Majamiju. Mislim da će imati vrlo bitnu ulogu u sistemu. Poznajem ga dugi niz godina i mislim da ima kvalitet da bude jedan od nosioca ove ekipe na Mundobasketu. U prvim utakmicama protivnici ne smeju da se potcene. Kina ima sjajnog selektora i stručni štab. Đorđević je naš čovek i poznaje nas. Sigurno će dati sve od sebe da nas pobedi i nadam se da to neće uspeti. Utakmice u grupnoj fazi mogu da posluže kao priprema za tu neku bitniju utakmicu u nokaut fazi. Italija je jako opasan protivnik. Igrali smo sa njima i ovu pripremnu utakmicu. Nadam se da ćemo do potencijalne utakmice sa njima uspeti da uđemo u formu i da ćemo posle njih imati otvoren put do finala.

(Telegraf.rs)

Video: NBA košarkaš koji igra za Dominikanu pričao o Jokiću i Bogdanu: "Oni su pakleni igrači"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA