Na Filipinima će definitivno da kuva: Uz početak Mundobasketa u Manilu stiže i snažan tajfun Goring

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Očekuju se obilne kiše i jak vetar, ali organizatori su spremni

I pre odlaska na Filipine čuli smo priče o krajnje nepredvidivom vremenu koje vlada u zemlji. S obzirom na to da je u toku kišna sezona u ovom delu planete, a pod uticajem monsuna padavine su svakodnevnica.

Ali to nije jedini problem koji muči Manilu, gde je juče započelo Svetsko prvenstvo, a gde u subotu od 20.00 časova po lokalnom vremenu (14.00 časova po srpskom) nastupa selekcija Srbije protiv Kine u svom prvom meču na Mundobasketu.

Naime, Nacionalni hidrometeorološki zavod Filipina upozorava na dolazak veoma jakog tajfuna Goring koji se trenutno nalazi na oko 300 kilometara severoistočno od obale Luzona.

On se kreće u pravcu jugozapada, tako se svakog momenta približava u Manili, gde je istaknuto upozorenje na jako obilne padavine baš od subote uveče, pa do kraja vikenda. Pominju se i jaki vetrovi, što ne čudi, jer su u samom srcu oluje procenjeni na čak 190 kilometara na čas.

Dobra vest je ta što najverovatnije baš zbog monsuna Goring neće ući na samo ostrvo, već će biti "oduvan" nazad u Filipinsko more, odakle će se uputiti ili ka Kini ili ka Japanu, a modeli još nisu usaglašeni.

Sve u svemu, Mundobasket u Manili je za sada "pun" paket. Samo je nedostajao još i tajfun.

(Telegraf.rs)

Video: Očekivanja Alekse Avramovića pred start Mundobasketa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA