≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuzi ostali bez plejmejkera: Frenk Nilikina ne ide na Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dosadašnji igrač Dalasa zadobio je udarac u duelu sa Rokasom Jokubaitisom, a pregledi u subotu ujutru su pokazali da je istegao zadnju ložu na desnoj butini

  • 1
Frank Entilikina, Evan Furnije Foto: Profimedia

Novi problemi za francusku reprezentaciju i Vensana Kolea. "Trikolori" su ostali bez plejmejkera Frenka Nilikine koji je doživeo povredu na pripremnom meču protiv Litvanije.

Košarkaš, koji se prethodnih nedelja povezivao sa Crvenom zvezdom i Partizanom, će propustiti Svetsko prvenstvo, javlja francuski portal "Basket News".

Budući igrač Šarlota zadobio je udarac u duelu sa Rokasom Jokubaitisom, a pregledi u subotu ujutru su pokazali da je istegao zadnju ložu na desnoj butini.

Ovakva vrsta povrede zahteva oporavak do 3 nedelje, a pošto je do početka Mundobasketa ostalo 13 dana, on neće biti deo reprezentacije.

KK Dalas - Finiks Foto: Tanjug/AP

- Njegova povreda butine ne garantuje da će biti oporavljen na vreme za start Svetskog prvenstva. Tehničko i medicinsko osoblje je zajedničkim dogovorom odlučilo da Frenk Nilikina ne bude zadržan u trenažnom procesu - navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza Francuske.

Sada je selektor Kole u problemu, jer će morati da pozove novog igrača, s obzirom na to da je pripreme započeo sa tačno 12 igrača koje je planirao da vodi na šampionat. Ali odluku o tome će morati da donese u narednih nekoliko sati.

Takođe, Francuzi i dalje čekaju da vide šta će biti sa Matijasom Lesorom i da li će moći uopšte da igra na Mundobasketu, pošto od početka priprema je van trenažnog procesa zbog povrede članka.

Ipak, Francuzi već imaju zamenu za njega, jer se ekipi priključio Joan Makundu.

(Telegraf.rs)

Video: Evo sta je Topic rekao o nastupu za Srbiju: "Privilegija je što sam uz momke"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA