≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pitali smo veštačku inteligenciju za konačan ishod meča Partizan - Monako: Grobari, ovo će vam se dopasti...

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 3
Veštačka inteligencija, KK Partizan, Saša Obradović Foto-kolaž: Shutterstock, Mileta Mirčetić, MN Press/Marko Metlas

Košarkaši Partizana ove srede od 20:45 dočekuju ekipu Monaka u dvorani "Aleksandar Nikolić". Uzimajući u obzir prethodne duele, ovaj u okviru 6. kola Evrolige obećava pravi spektakl.

Shodno aktuelnoj formi timova i njihovih prethodnih rezultata, postavili smo pitanje veštačkoj inteligenciji o mogućem konačnom ishodu. Uzimajući u obzir brojne faktore, uključujući igrački kadar, taktiku trenera i trenutnu formu, kao i stanje na tabeli Evrolige i prethodne duele, popularni Chat GPT je izneo svoju analizu.

Forma timova i trenutni položaj na tabeli

Partizan i Monako u ovaj duel ulaze sa istim brojem odigranih utakmica u Evroligi, ali sa različitim učinkom i plasmanom. Nakon pet kola, Monako ima učinak od tri pobede i dva poraza, što ih svrstava u gornji deo tabele, na visoko 7. mesto sa pozitivnim poenom razlikom od +13 poena. S druge strane, Partizan se trenutno nalazi na 12. mestu, sa skorom od dve pobede i tri poraza i pozitivnom razlikom od +6.

Utakmica se igra u Hali Aleksandar Nikolić, popularnom „Pioniru“, što svakako ide u korist Partizanu. DFaktor navijača, buka i energija koja dolai sa tribina, takođe,  mogu biti presudni u trenucima kada se utakmica „lomi“.

Interesantno je da je Saša Obradović, trener Monaka, u prethodnom meču protiv Nansija (gde je Monako pobedio sa ubedljivih 98:77) odmarao neke od svojih ključnih igrača, među kojima je i Majk Džejms, jedna od njihovih glavnih napadačkih opcija. To bi moglo značiti da Monako dolazi svežiji i pripremljeniji za ovaj meč, a činjenica da imaju igračku rotaciju na visokom nivou samo dodaje težinu ovom duelu.

Analiza i prognoza veštačke inteligencije:

- Uzevši u obzir sve navedene faktore, prognoza za ishod ovog meča ide blago u korist Partizana. Očekujemo da će domaći teren i podrška publike dati dodatnu energiju Partizanu da se bori do kraja, i verovatno će odlučiti meč u poslednjim minutima. Možemo predvideti tesan rezultat, gde bi konačan ishod mogao biti Partizan 84 - 80 Monako u uzbudljivom završetku - napisao je Chat GPT

Naravno, jedno su faktori i statistika, kao i prognoza, a drugo je pravo stanje na terenu. Ipak, mnogi Grobari bi priželjkivali da se meč ovako i završi.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: "Dva kontakta nad Ifeom, očigledna... To se svira, ali šta da radim": ŽOC nakon poraza od Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    28. oktobar 2024 | 14:47

    Nije više samo Partizan, sad je JSD Partizan, Južni Sudan ili jugoslovensko sportsko društvo? Južni Sudan pre rekao bih.

  • 77

    28. oktobar 2024 | 15:18

    Gpt- chat sve laze!

  • Fff

    28. oktobar 2024 | 15:15

    Ma koja inteligencija.. po njoj smo trebali da dobijemo virtus 10 razlike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA