Kari Pešić nije bio na meču Mega - Igokea samo zbog Simanića: Evo koga je sve mogao da vidi selektor Srbije

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 1

Bliži nam se novi reprezentativni prozor, a novi-stari selektor Srbije, Svetislav Pešić ovoga puta će imati najveći izazov do sada da sastavi tim, jer neće imati na raspolaganju igrače iz NBA lige, kao ni većinu iz Evrolige, posebno ako znamo da se istoga dana kada i meč protiv Danske igra i večiti derbi između Zvezde i Partizana u elitnom evropskom takmičenju.

Stoga se Kari odmah bacio na posao i u potragu za igračima koji će se naći na spisku, pa smo danas mogli da ga vidimo na okršaju Mege i Igokee u Hali sportova "Ranko Žeravica". Mnogi su to protumačili kao povratak Boriše Simanića u nacionalni tim, pošto su se njih dvojica srdačno pozdravila nakon utakmice, ali mogao je selektor Srbije da na ovom meču vidi mnogo više od toga.

I u Megi, a i u Igokei kriju se brojni kandidati za mesto u nacionalnom timu Srbije, a koji su od početka sezone ostavili sasvim lep utisak i nagovestili da bi mogli da se nađu u dresu naše zemlje.

KK Mega KK Igokea Foto: Dragana Stjepanović

Bogoljub Marković - treći uzastopni dabl-dabl

Kao prvi na listi potencijalnih imena koja su Kariju sigurno zapala za oko nalazi se Bogoljub Marković iz Mege. Momak rođen u Užicu je nastavio sa fantastičnim partijama i stigao je do trećeg vezanog dabl-dabla u ABA ligi, pošto je danas protiv Igokee postigao 16 poena uz 10 skokova i ostvario 24 indeksna poena.

U prošlom kolu protiv Splita je bio još dominantniji sa 16 poena i 16 skokova, dok je na meču sa Mornarom imao 17 poena i 10 skokova.

Mnogi ga već vide kao jednog od pikova na predstojećem NBA draftu, a Bogoljub koji može da pokriva pozicije tri i četiri, već je bio deo mlađih selekcija Srbije, osvojivši Eurobasket za igrače do 18 godina u Nišu i postavši deo idealne petorke.

KK Split - KK Mega Foto: ABA liga / KK Split / Dragana Stjepanović

Filip Jović - još jedan talenat o kojem će se pričati

Možda danas nije bio dan za Filipa Jovića u meču sa Igokeom, pošto je brzo postao "opterećen" ličnim greškama, ali nema sumnje da će i tinejdžer iz Bijeljine uskoro biti neko o kome će se pričati, a što da ne, postati i kandidat za mesto u nacionalnom timu.

On to već svakako i jeste, jer je sve prethodne mečeve Mege završavao kao dvocifren, pošto je redom ubacivao 14 poena protiv Krke, zatim 19 protiv FMP-a, 16 protiv Dubaija, 12 protiv Mornara, a isto toliko i protiv Splita. A i danas je bio blizu, stao je na koš od tog učinka.

Vrlo je pokretljiv, odlično pokriva pozicije pod košem i sa svoja 204 centimetra, sjajna je akvizija na mestu krilnog centra.

Ognjen Stanković Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Ognjen Stanković - pohvale stigle i od Nenada Stefanovića na konferenciji

Svi su danas mogli da uživaju i u partijama Ognjena Stankovića iz Igokee. Još jedan tinejdžer o kojem će se tek govoriti napravio je proboj na utakmici protiv Mege, na kojoj je bio besprekoran na šutu iz igre, imavši 2/2 za dva i 3/3 za tri poena i ubacivši 13 poena. Njemu je tek 19 godina, tako da je i pred njim svetla budućnost.

Čak je i trener Igokee, Nenad Stefanović i sam bacio nagoveštaj da bi Ognjen mogao da obuče dres Srbije u neko dogledno vreme:

- Hteo bih da istaknem Ognjena Stankovića koji je odigrao izvanrednu utakmicu za 17 minuta. On je 2005. godište, svi nam trebaju, on je sprski reprezentativac. Tu je i Radošić, 2006. za njega nažalost nije bilo previše prostora, ali je protiv Hapoela odigrao odlično. To su neke stvari po kojima Igokea postaje prepoznatljiva i bilo bi lepo da se malo i tome posveti pažnja - rekao je na konferenciji Stefanović.

Dragan Milosavljević i Mateo Drežnjak, Igokea - SC Derbi Foto: ABA liga / Igokea m:tel, Marija Vuruna

Dragan Milosavljević - iskustvo koje je potrebno reprezentaciji Srbije

Iako već u godinama, Dragan Milosavljević i u 35. igra kao mladić. Svi se sa sete sećamo njegove povrede pred Svetsko prvenstvo u Kini, kada se dosta dugo oporavljao i nakon toga uspešno vratio na parket.

Sada je već tri sezone važan deo Igokee, sa kojom ove sezone nastupa i u FIBA Ligi šampiona, a većinski je ove sezone bio dvocifren na utakmicama tima iz Laktaša.

I njegovo iskustvo na bekovskim pozicijama moglo bi dobro da dođe Pešiću u predstojećem prozoru, a u odsustvu nekih drugih važnih igrača na tim pozicijama koji dolaze iz evroligaških klubova.

Mihailo Petrović, KK Mega Foto: ABA liga / KK Mega / Ivica Veselinov

Mihailo Petrović - još jedan mladi bek koji stiže na veliku scenu

I za kraj, još jedan igrač Mege o kojem treba reći koju reč više je Mihailo Petrović. Nekadašnje dete Partizana, momak koji je ponikao u crno-belom klubu, posle čega je otišao u Borac, našao je svoj put nazad u ABA ligu preko OKK Beograda za koji je odigrao sjajnu prošlu sezonu.

I početak ove u Megi nagoveštava velike domete. Ni on nije imao utakmicu u kojoj je ostao jednocifren, pošto je redom ubacivao 19, 11, 13, 20, 11 i na kraju 14 poena danas protiv Igokee.

Vrlo je brz, ima odličan smisao za odbranu, a sa 186 centimetara je mnogo pokretljiviji i tako uspeva da zada probleme centrima u ABA ligi.

(Telegraf.rs)

Video: Biser Arsenala se opet nije odazvao Srbiji: Batak o problemima pred kvalifikacije za EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dima

    27. oktobar 2024 | 21:18

    Kojeg bre Simanica pa taj ni opstinsku ligu ne moze da igra. Ocigledno da ce nasa kosarka krenuti istim putem na kojem je i fudbal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA