"Otimanje šahovnice nije bilo gaženje simbola Hrvatske!": Legendarni košarkaš brani Divca

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaša Žarko Paspalj prisetio se situacije iz 90-ih godina koja je uzdrmala košarkaški svet, a vezana za Vladu Divca, te je stao njemu u odbranu.

Naime, tokom jedne proslave Divac je oteo hrvatsku šahovnicu i potom proslavio sa zastavom Jugoslavije, što se nije dobalo jednom delu hrvarskog naroda.

Paspalj je tu situaciju prokomentarisao na nešto drugačiji način, ističući da je taj potez mogao na različite načine da se tumači.

- To je situacija koju možemo različito interpretirati. Objektivno, to nije bilo gaženje simbola jedne države koja je kasnije nastala. To se dogodilo u nekoj trećoj državi kada smo svi bili zajedno, i da se bilo koja druga zastava tada tu pojavila, isto bi se dogodilo. Nakon svega što se dogodilo nije to lako objasniti ljudima. I dan-danas se priča da je to bio Divčev udarac na hrvatsku zastavu i na hrvatsku državu, što zapravo nije točna interpretacija. Bio sam tamo i sve sam vidio. Znam da bi se to dogodilo s bilo kojom drugom zastavom da se tu pojavila - rekao je Paspalj za "Večernji.hr".

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Video: "Dva kontakta nad Ifeom, očigledna... To se svira, ali šta da radim": ŽOC nakon poraza od Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    27. oktobar 2024 | 16:19

    Не треба се правдати поготово не њима међу спортистима има изузетних људи али политички врх Хрватске се никада није извинио Србима за 2-СР и Јасеновац

  • Lotons

    27. oktobar 2024 | 16:19

    Koliko toga je Divac dao nasoj kosarci. Dobra dusa. Divac je zato sto je Div pristoji mu prezime igrala je ljudina za i Zvezdu, i za Partizan, a hvala mu do ne znam dokle sto je pomogao mojoj Zvezdi u Evroligi 1999 kada joj je bilo najteze i tako podizao navijace vodeci i navijanje, da se tada stekao utisak da igra reprezentacija. Da onoliki Vlade padne jednom den hejgovce sve bi ih spljoštio... Meni su omiljeni bili Divac, Nikola Jestratijević i Željko Topalović. To su ljudine, a ne onaj leđni provokator plivač bogdan ,,neću da igram za reprezentaciju", nek se zove Dženkins.. Svi oni su naspram leđara Ljudine... Da zlata oko vrata naših tada plavih zauvek sijaju, a Divac, Zoran Savić i Milenko Topić su gromade...

  • Zar je bitno

    27. oktobar 2024 | 16:43

    Idi izvini im se. Prodao si sve sto si mogao. Idi pokloni se Tudjmanu na grobu i oprostice ti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA