Treći uzastopni dabl-dabl Bogoljuba Markovića nedovoljan da se sruši Igokea, Mega upisala prvi poraz kod kuće

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Košarkaši Mege ove nedelje doživeli su prvi poraz na domaćem terenu u ABA ligi, pošto nisu uspeli da pronađu lek za izuzetno snažnu odbranu Igokee, koja je uspela da odnese trijumf iz Beograda u 6. kolu ABA lige - 64:73.

Glavni utisak utakmice definitivno i jeste odlična odbrana Igokee, koja je uspela da limitira inače vrlo ofanzivnu i brzu Megu, koja dosta forsira na tranziciji na mali broj poena.

Dvocifreni u ekipi Mege danas su bili Bogoljub Marković sa 16 poena i odličnih 10 skokova, što mu je donelo treći vezani dabl-dabl. Tu je bio i Mihailo Petrović sa 14 poena, a priključio im se Kosta Kondić sa 10 poena.

U timu Igokee videli smo takođe odlično raspoređene poene, pa je najefikasniji bio Ognjen Stanković sa 13 poena, Vojin Ilić stao je na 11 poena, koliko je imao i Brajs Džons.

KK Mega KK Igokea Foto: Dragana Stjepanović

Rani jutarnji termin u Hali sportova "Ranko Žeravica" danas je doprineo da gledamo nešto sporiji početak utakmice sa obe strane. Nisu mogli ni Mega, a ni Igokea da pronađu svoj ritam, pa su tek negde posle devet minuta košarke oba tima postala dvocifrena na semaforu.

Dve ekipe su se smenjivale u prednosti pre nego što je Igokea uspela da stekne prednost od dva poseda, koju je zatim većim delom druge četvrtine i držala u svojim rukama.

Ono što treba istaći jeste da je Filip Jović dobio brza tri faula, što je svakako uticalo na unutrašnju igru Mege, koja je na poluvremenu gubila sa devet poena razlike (30:39).

KK Mega KK Igokea Foto: Dragana Stjepanović

Ipak, početak drugog poluvremena doneo nam je nešto svežiju Megu, koja je pre svega preko Bogoljuba Markovića, a zatim i pomenutog Jovića koji se vratio u igru uspela da se spusti na minus od pet poena u nekoliko navrata.

Igokea je, ipak, uspevala svaki put da te nalete odbije i da ponovo ode na dvocifreni plus. Mihailo Petrović je tada pokrenuo novi život Mege, koja je naterala trenera Stefanovića da traži tajmaut na dva minuta do kraja treće deonice. Ružičasti tim prišao je na samo minus četiri (49:53).

On je urodio plodom, a problem za ekipu Marka Baraća tada je postala i činjenica da je i Bogoljub Marković postao opterećen ličnim greškama, pošto je "zaradio" četvrtu pred sam kraj trećeg kvartala. Igokea je u poslednjih deset minuta ušla sa +8 (49:57).

Pokušavala je Mega na sve načine da se spusti i da uvede meču u nešto dramatičniju završnicu, međutim Igokea je uvek pronalazila načine da se održi iznad vode.

Čak i kada bi se domaćima otvarala šansa za koš, danas lopta jednostavno nije htela u obruč, pa je kako je vreme odmicalo postajalo jasno da će Igokea odneti pobedu iz Beograda, što se na kraju i desilo.

Mega je sada na skoru 4-2 posle šest kola, koliko ima i ekipa Igokee. U narednom kolu, tim Marka Baraća će igrati sa ekipom Budućnosti u Podgorici, dok će sastav iz Laktaša biti domaćin Borcu iz Čačka.

(Telegraf.rs)

Video: Drama u Dubaiju: Mega u poslednjoj sekundi dobila faula za pobedu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA