Željko Obradović na konferenciji nahvalio Mitra Bošnjakovića: "Izuzetno je hrabar igrač, ima ogromnu želju"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Košarkaši Partizana savladali su ubedljivo Krku iz Novog Mesta u utakmici 6. kola ABA lige i nastavili su sa besprekornim startom u regionalnom takmičenju - 96.63.

Na samom startu konferencije za medije, Željko Obradović je izneo svoje viđenje situacije danas u Areni.

- Mislim da smo igrali ozbiljno, čak i prvu četvrtinu koja se završila u egalu (18:16), tu je problem što smo dozvolili otvorene šuteve za tri rivala. To kad smo krenuli da sprečavamo, utakmica je otišla u drugi tok, drago mi je što su mladi igrači igrali dosta minuta, pre svega odbrambeno, a i napadački su bili raspoloženi.

Kaže da je posebno ponosan na to kako su se mladi igrači pokazali na terenu, naročito Mitar Bošnjaković, Mario Nakić i Aleksej Pokuševski.

- Dobro, agresivno, bilo je u pojedinim situacijama kada ne reaguju na agresivnu igru na celom terenu, ali maksimalna želja je postojala. Pravi je momenat bio kada su se Balša i Mitar bacili na teren, to treba da bude pravilo za mlade igrače. Aleksej pokazuje sve, ali mora da učestvuje više u skoku, danas je bio prisutan u svim fazama. Mislim da može još više. Mario je odigrao zrelu utakmicu, treba samo da bude malo više agresivan na košu. Sigurno je neko na koga ćemo u nastavku sezone računati.

Bilo je reči i o Ajzeji Majku...

- On je odigrao prvu utakmicu, rekao sam mu pre Evrolige da je prerano da ga opteretimo i rekao sam mu da će ovo biti važna utakmica za njega, kao i za Vašingtona. Ova utakmica je za njih bila bitna, kao i za ostale. Vidi se da neke stvari koje se tiču taktike, da one fale, ali pomagali smo i pomagaćemo.

A za kraj je Željko Obradović pohvalio najmlađeg na terenu - Mitra Bošnjakovića.

- On je izuzetno hrabar igrač, koji ima ogromnu želju, nadam se da će nastaviti. Žao mi je što u ranijim utakmicama, imao je probleme, bolest, povredice, bilo je planirano i ranije da igra. Rekao sam mu da će dobiti šansu. Od njih se zavisiti, mnogo više nego od mene.

(Telegraf.rs)

Video: Jedan od najbržih golova ikada u Superligi Srbije: OFK Beograd zatresao mrežu u 29. sekundi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tm

    26. oktobar 2024 | 22:07

    Cemu hvala kad nemaju šanse u glavnim utakmicama.I oni imaju pravo na promašaje i izgubljene lopte a ne samo skupi stranci.Ko je kriv što peglaju klupu ako ne ti .Više poverenja u naše momke pa ako i izgubimo nema veze .

  • Луцијано

    26. oktobar 2024 | 21:50

    ZASTO VANJA MARINKOVIC IMA SPORESNU ULOGU TIMA UMESTO DA BUDE LIDER I DA BUDE TATA SVIMA ON CEKA KASICICU VREMENA DA MU SE DODELI KAKVI BRE CRNCI SEM KARLIKA DZONSA SVI TREBA DA BUDU IZA VANJE ZASTA SE VRACA DA SEDI NA KLUPI JA ZELIM NJEGA U BESKONACNIM MINUTIMA KOLIKO FIZICKI MOZE DA IZDRZI .ON I KARLIK TANDEM .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA