Vlade Đurović kritikovao Partizan: "Glupo su izgubili, moram to da kažem... Pa nije ovo fudbal, bre"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Poznati košarkaški analitičar i bivši trener Vlade Đurović gostovao je na TV Arena Sport u emisiji "Arena Basket" u kojoj je analizirao košarkaška dešavanja iz prošle sedmice, sa posebnim akcentom na meč Partizan - Virtus Bolonja u Evroligi.

On smatra da Partizan nije smeo da izgubi meč od Virtusa i da je to učinio na jako glup način, jasno upućujući kritike crno-belima.

- Partizan je izgubio, moram da kažem, glupo. To je izraz koji se ne upotrebljava u košarci, ali baš je glupo izgubio utakmicu i to od ekipe koja je imala 0-4, a da je imala 0-5, u naše vreme se to govorilo da ih ni dizalica ne bi digla gore. Morao je da se dobije Virtus - kritički će Đurović.

Đurović smatra da, iako je Nilikina odigrao loš meč, ne treba upućivati kritike njemu.

- Nilikina je igrao 22 minuta i imao očajan učinak, nula asistencija, 0-3 šut, vidim da su svi ljuti na njega, ali sam onda pročitao da je posle meča ostao da šutira sa istog mesta, koliko ga je to pogodilo. Nije mogao da ide da spava. Taj čovek je tako pokazao emociju, ne treba ga dirati i ja mislim da će on to jednog dana vratiti.

Smatra da je ovo jako loše za Partizan, jer će i drugi timovi u Beogradu igrati rasterećenije pred bučnom publikom.

- I sad, šta se dešava? Naredni protivnici će dolaziti pred Partizanovu publiku i svaki trener ako je imalo pametan, rekao bi 'teško je, 20.000 ljudi, ali čekaj, pa njih je Virtus dobio, a vidi gde je Virtus na tabeli, a gde smo mi'. To nije bilo dobro psihološki što je Partizan to izgubio. Sad mora neki neočekivani brejk da napravi.

Nije Đurović zadovoljan ni kako igraju domaći igrači u Partizanu i misli da ne koriste dobro svoju minutažu.

- Ne koriste baš najbolje te minute ni Nakić, ni Pokuševski. Pokuševski trči odlično kontru, može da zakuca, može da daje iz odbojke, mora više da bude unutra, dobro se kreće bez lopte, oslobađa prostor, ali mora da daje više koševa, pa nije ovo fudbal, bre - poručio je Đurović.

(Telegraf.rs)

Video: "Dva kontakta nad Ifeom, očigledna... To se svira, ali šta da radim": ŽOC nakon poraza od Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    25. oktobar 2024 | 19:40

    Svake godine isto. Sve u cilju da se izvrsi pritisak na navijace i da ih okrenu protiv najboljeg trenera u Evropi. Sto niste zvali ovog gospodina i kada neka druga ekipa izgubi, a ima ih 4 ove sezone. Zeljko Obradovic vodi dobro ekipu sobzirom na daleko manji budzet od reala, panate, zvezde, pa i od bolonje. A nas ne mozete da lazete i vidimo da su najmladja ekipa. Dzaba spinovanja, ljudi koji se razumeju u kosarku vide sve to....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA