Zvezda razbijena u Madridu! Crveno-beli se obrukali pred Kraljem, Kampaco dirigovao protiv bivšeg kluba

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 15

Košarkaši Crvene zvezde pružili su verovatno i najslabije izdanje u ovoj sezoni, pošto su na gostujućem terenu protiv Real Madrida poraženi sa 95:72, čime su došli do svog drugog neuspeha u novoj sezoni Evrolige, te će sići i sa prvog mesta ovog takmičenja.

Ruku na srce, malo ko je i verovao da Zvezda može da dođe do iznenađenja, pogotovo nakon činjenice da su ostali bez Džoela Bolomboja koji je najbolj iigrač ovog tima, a da stvari budu gore, pred meč u Madridu se povredio i Nemanja Nedović.

Sve se to odrazilo i na ekip Crvene zvezde, koja je ostala bez svoje dve najuboitije opcije u napadu, dok ostatak tima jednostavno nije mogao da isprati tempo koji je nametnuo Real Madrid u svom domu, gde je video i priliku da se vrati nakon što su imali veoma slab početak sezone.

Jednostavno, prva deonica je bila i dovoljna da se ogleda odnos snaga u ovom meču, Zvezda je krenula veoma slabo, Real Madrid je napravio seriju, ali su i u odbrani bili brilijatni i terali su Zvezdu na teške šuteve za tri poena. Valter Tavareš je u prvih 10 minuta postigao osam poena, a čitava ekipa Zvezde samo 10, što dovoljno govori o tome koliki je hendikep na poziciji pet ostavila povreda Džoela Bolomboja u Podgorici.

Pokazala je u jednom trenutku karakter i Zvezda, bila je to treća deoncia u kojoj je rezultat bio izjednačen (25:25), ali je ipak suština to da se protiv Reala u Madridu mora igrati konstantno na visokom nivou, a ne samo na trenutke.

Na kraju, najbolji na meču bio je Džanan Musa sa 17 poena, 12 su dodali Eli Endiaje i Valter Tavareš, Gabrijel Dek je dodao 10, dok je Fakundo Kampaco imao savršen meč sa 13 poena, uz tri skoka, šest asistencija i jedne ukradene lopte bez promašaja (2/2 FG, 8/8 FT). Kod Zvezde je najbolji Miloš Teodosić sa 11 poena.

Iduće nedelje Zvezdu očekuju dva nova meča, protiv Žalgirisa i Fenerbahčea, gde se očekuje da dođe i Filip Petrušev, koji nije na vreme stigao za ovaj meč.

Real Madrid, Zvezda Foto: Profimedia

Zvezda je previše slabo, previše bledo startovala. Sama činjenica da je kao starter Uroš Plavšić morao da ide na Valtera Tavareša je probudila dosta nelagode, što se opet ogledalo na parketu. Doduše, Plavšić je osvojio prvi napad, Kodi Miler Mekintajer je pogodio za dva poena i vođstvo od 2:0, ali tad je usledio i pravi potop koji je samo nastavio da traje.

Napravio je Real Madrid veoma brzo i veoma lako seriju od 8:0 i to vođen sjajnim Fakundom Kampacom, koji je pronalazio neverovatno svoje saigrače usamljene pod košem, a njima nije bilo nimalo teško da dođu do poena. Tavareš je skupio i osam poena do kraja deonice, što samo govori o njegovoj dominaciji.

Malo je Zvezda uspela da se mrdne kada je Majk Daum zakucao, a trojku pogodio Nikola Kalinić, ali to je bio kratak trzaj, koji nije ni dirnuo Real u tim trenucima. Izašao je Uroš Plavšić krajem deonice, ušao je Mitrović, ali su se muke nastavile. Pogodio je trojku i Hezonja, da bi Mitrović izgubio loptu, a onda i promašio polaganje.

Jednostavno, na kraju prve deonice je bilo 22:10, a da stvari budu gore - moglo je biti i značajno ubedljivije.

KK Crvena zvezda Foto: Profimedia

Uspela je Zvezda da se drzne u drugoj deonici, da napravi vapaj i pokuša da napravi nešto. Napravili su seriju od 6:1 na samom startu deonice, pogodio je Jago uz faul, a onda je trojku pogodio i Rokas Giedraitis. Učinilo se tad da Zvezda i može nešto, ali je samo usledio veoma hladan tuš.

Napravio je Real Madrid seriju od 10:0, što je samo govorilo o tome koliko su nadmoćni od svog rivala. Zvezda je morala da šutira trojke, ali nijedna nije htela da prođe kroz obruč, nije išao šut ekipu iz Beograda. Nastavio je Real da pravi serije, usledila je nova od čak 7:2, kada ej Daum pogodio sa poludistance.

Na kraju poluvremena, Zvezda je pokušala da povrati Plavšića, da nešto sa njim napravi, ali je i centar crveno-belih srljao iz greške u grešku, pa je ostao zakucan za klupu.

Bio je očigledan nedostatak kreacije u napadu Zvezde, samim tim što Bolomboj nije bio na terenu, falila je opcija u reketu, neko ko će uspeti da "razgrne" centre, pošto su i Luka Mitrović i Uroš Plavšić bili po igrači manje na ovom meču.

Šut nije funkcionisao, ali je Zvezda i bez šuta počela koliko-toliko da uzvraća tokom trećeg dela igre. Pokrenuo je Teodosić Luku Mitrovića, postigao je i on poene, ali je napravio i dosta grešaka u samom napadu ovog meča.

Međutim, opet se mora istaći da je Zvezda pokazala karakter i želju u trećem delu igre, gde su od početka do kraja isparirali svom daleko kvalitetnijem (bar ove večeri) rivalu. Pronašla je Zvezda poene i preko Plavšića u ovom delu igre, gde je vezao četiri sa dva zakucavanja.

Ono što je moglo da poraduje trenera Sferopulosa je i želja koju su pokazali u ovih 10 minuta, ali to jednostavno nije bilo dovoljno da se napravi nešto više na samom meču. Prišla je čak u dva navrata Zvezda i na po 15 poena zaostatak u ovih 10 minuta, ali je Real svaki put odmah odgovorio.

Poslednja deonica je bila i puko otaljavanje posla, pošto je sve bilo uveliko rešeno...

KK Crvena zvezda Foto: Profimedia

(Telegraf.rs)

Video: Rakić pravio polugu jednoj od najvećih MMA legendi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA