Fudbaleri Partizana na 67. Međunarodnom sajmu knjiga: "Imam naviku da čitam..."

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Aleksandar Filipović i Miloš Krunić, uz mlađe kadete Partizana sa trenerom Bojanom Zavišićem, posetili su 67. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, gde su obišli štandove nekoliko izdavača i upoznali se sa različitim književnim žanrovima.

O tome koliko je važno čitati, Krunić i Filipović su rekli:

- Svake godine dođem barem jednom na sajam, kako bih kupio knjige koje me zanimaju. Imam naviku da čitam, ne baš često, ali volim. Godišnje pročitam nekoliko knjiga. Ove godine sam primetio novu knjigu Vanje Bulića. Sve njegove knjige iz istorijskog serijala sam do sada pročitao, i svima bih preporučio. Drago mi je što su kadeti danas sa nama, treba ih učiti zdravim navikama i mislim da ovaj događaj za njih može biti samo dobra stvar - naglašava Krunić.

- Mnogo nam znači što smo danas na sajmu, i nama koji smo stariji, ali i omladini. Poenta i svrha je da što više mladih vidi ovaj događaj. U današnje vreme, kada su telefoni i kompjuteri broj jedan, moramo decu usmeriti da se edukuju, dolaze na sajam, biraju knjige, i da se što više obrazuju. Značajno je što smo posetili štand Ljubovija Ršumovića. On je neko uz koga smo odrasli, i dao nam je lepe savete. Jako je lep osećaj videti ga - ističe Filipović.

FK Partizan sajam knjiga Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana upoznali su se sa jednim od najčitanijih dečjih pisaca - Ljubivojem Ršumovićem, koji je istakao svoje prijateljstvo sa velikim Partizanovcem čika Duškom Radovićem. Crno - beli su potom posetili štand izdavačke kuće "Pčelica" gde su imali priliku da pročitaju knjigu "Mali Partizanovac" i pogledaju crno - belu bojanku, namenjenu najmlađem uzrastu.

Goran Marković pisac za decu i direktor izdavačke kuće "Pčelica" je rekao:

- Odlučili smo da uradimo bojanke, preciznije radne sveske sa dva cilja. Prvi cilj je da kod dece negujemo ljubav prema klubu, i razvijamo fer - plej, a drugi, da ih usmerimo ka korišćenju logike, kroz rešavanje zanimljivih zadataka. Želimo da kroz zabavu motivišemo decu da uče što više. Trudili smo se i da napravimo knjigu u okviru koje mogu naučiti više o klubu, pravilima igre, istoriji... Radne sveske su podeljene na tri nivoa. Prvi nivo "Mali Partizanovac" je namenjen najmlađima. Težina zadataka je različita u zavisnosti kom uzrastu je namenjen taj nivo radne sveske".

Crno-beli su pre više od deset godina u Sportskom centru „Partizan – Teleoptik“ osnovali biblioteku koju i danas mogu da koriste sve selekcije.

FK Partizan sajam knjiga Foto: FK Partizan

Kadeti su iskoristili vreme da sa prvotimcima razgovaraju i o utakmicama Partizana, ali i da čuju neke životne savete.

Petar Raković, levi bek:

- Pored mobilnih telefona koje svi imamo, treba pročitati i neku knjigu. Danas sam prvi put došao na sajam knjiga, i posebno mi je drago što sam tu sa Partizanom. Nadam se da ću doći i sledeće godine. Volim knjigu "Žozefina - prava ljubav" i naravno "Mali princ". Drago mi je što sam danas ovde sa prvotimcima. Dali su nam značajne fudbalske savete, ali i preporučili određene knjige, zato što oni vole da čitaju".

Uroš Milovankić:

- Nije mi prvi put da sam na sajmu knjiga, bio sam tri ili četiri puta pre ovoga. Omiljena knjiga mi je "Lider u teškim vremenima", koju sam pročitao pre nekoliko godina. Svima bih preporučio da dođu na sajam, zato što ima dosta poučnih stvari da se čuje, vidi i nauči".

Petar Begović:

- Ovo je druga godina od kada dolazim na sajam knjiga. Moja omiljena knjiga je "Zlatan Ibrahimović", i posebno mi se dopala zato što volim njegov mentalitet".

Trener kadetske selekcije - Bojan Zavišić:

- Uvek se treba edukovati, knjige su jako dobre. Oni sada žive u vremenu Instagrama, YouTube-a, i mogu da ih razumem, ali im često pričam da treba da čitaju i da se edukuju, bilo da je u pitanju ozbiljnija tematika, ili autobiografije poput "Zlatan Ibrahimović", "Alex Ferguson".

(Telegraf.rs)

Video: Rakić pravio polugu jednoj od najvećih MMA legendi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA