Tragedija Partizana: Vodili 39 minuta, "Klačburn" utišao Arenu, Nilikina promašio šut za pobedu!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 95

Košarkaši Partizana nisu uspeli da slave protiv Virtusa na svom terenu, pred oko 20.000 navijača, pošto ih je savladala ekipa iz Bolonje sa 70:69 i to nakon što je Vil Klajburn postigao koš u poslednjim sekundama ovog meča. Da stvari budu gore, ovo je prva pobeda za tim iz Italije u najjačem evropskom takmičenju ove sezone, dok su i gubili tokom većeg dela meča...

Kakva šteta, kakva traegedija crno-belih koji su imali sve u svojim rukama. Partizan je odlično ušao u meč, igrao je daleko bolje, daleko zrelije, ali su u određenim momentima meča "štucali", nakon šega je tim iz Italije i grabio svoje prilike da nešto napravi.

Na kraju se sve svelo u poslednje trenutke utakmice, gde je usledio Vil Klajburn, koji je još jednom pokazao zbog čega je i jedan od glavnih igrača u Evroligi. Iskusni Amerikanac je u poslednjim sekundama postigao poene veoma lako i slavio.

Mogao je Partizan da dođe do pobede, Frenk Nilikina je ukrao loptu, ostao je sam u poslednjim trenucima, ali je promašio čitav obruč. Njegov šut nije dodirnuo ništa, a Virtus ide kući slaveći uz njihov prvi trijumf od početka sezone u ovom takmičenju.

Najefikasniji na meču bio je Vil Klajburn sa 27 poena, dok je Ajzea Kordinije dodao 12, a Metju Morgan 10. Kod Partizana je odličan bio Tajrik Džons sa 20 poena, dok su Ife Lundberg i Vanja Marinković dodao 14 i 10.

KK Partizan - KK Virtus Foto: Mileta Mirčetić

Shvataili su crno-beli iz Beograda veoma jasno svoj zadatak i svoju "obavezu" zbog činjenice da su ogroman favorit pred svojim navijačima, ali i zbog činjenice da su u trenutno znatno boljoj formi od svog protivnika.

Samim tim, navijači su pogurali od samog starta, a Sterling Braun je otvorio utakmicu sa pet vezanih poena. Prvo je poentirao nakon akcije, a onda je uz kontakt otišao pravo na obruč i tamo je stigao do poena uz faul, nakon čega je pogodio i slobodno bacanje, da bi totalno ekstazu doneo Ife Lundberg dvojkom sa poludistance.

Tada se pomalo i Virtus probudio, koji je počeo da hvata ofanzivne skokove, te da ih konvertuje u poene. Pogađao je Žižić, a onda i Klajburn, koji su s vremena na vreme opominjali Partizan da nema mesta za opuštanje na ovom meču.

Ušlo se potom u pravi egal od sredine prve deonice, kada je Virtus spustio na 16:13, dok je glavna pokretačka snaga Partizana postao Tajrik Džons. Imao je sjajnu rolu, iako je Virtus pogodio dve trojke preko Klajburna i Morgana.

KK Partizan - KK Virtus Foto: Mileta Mirčetić

U finišu prve deonice je uspeo Partizan da se "odlepi" na pet poena prednosti, a sve zahvaljujući Tajriku Džonsu.

Druga deonica je počela poenima Partizana, pošto je Pokuševski pogodio trojku na otvaranju iste. Međutim, tada na scenu stupa i Rejdžon Taker, koji vezuje sjajne minute. Nakon uvodnih poena Pokuševskog, Partizanu je opao ritam. Jednostavno, dosta su se mučili crno-beli u napadu, nisu mogli da organizuju kako treba, dok su na sreću imali i dobru odbranu.

Pogodio je Karlik Džons sa poludistance tek u četvrtom minutu druge deonice, a onda su Klajburn i Šengelija poentirali za novi rezultatski egal i izjednačenje na 25:25, da bi onda Karlik pronašao svog prezimienjaka Džonsa pod košem za zakucavanje.

Pri samom kraju četvrtine je Sterling Braun pogodio trojku, a Ife Lundberg je vezao pet poena, kojima je i doneo novu prednost svojoj ekipi.

Nije mogao Partizan da zamisli bolji početak drugog poluvremena, od onoga koji mu se desio na parketu Beogradske arene. Ludnberg je probio Toka Šengeliju i poentirao je uz faul, ali ta sreća crno-belih nije trajalo dugo, pošto je na drugoj strani isto uradio Ajzea Kordinije.

KK Partizan - KK Virtus Foto: Mileta Mirčetić

Usledila je serija Partizana i to sjajna serija, Vanja Marinković je ostao sam i kaznio je trojkom iz ugla, da bi isto uradio i Metju Morgan, a onda ekstaza navijača - ide nova trojka Vanje Marinkovića! Opet je usledila ona promenljiva forma Partizana, da bi Tajrik Džons onda zapalio Arenu. Zakucao je jednom, a onda i još jednom, što je samo čitavu Arenu diglo na noge.

Ušlo se u finiš ovog dela meča, kada je za tri poena promašio Ajzak Bonga, nakon čega krade loptu Vil Klajburn i poentira te spušta na dva poena prednosti. Lundberg već u idućem napadu ostaje sam u uglu, ali maši trojku nakon koje poentira Ajzak Bonga. Potom je Klajburn želeo da ršei, ali mu krade loptu Tajrik Džons i pogađa jedno od dva bacanja.

Poslednja deonica je bila veoma slaba na obe strane, stegle su se ruke očigledno i jednoj i drugoj ekipi, o čemu svedoči činjenica da je viđen samo 21 poen na obe strane. Partizan je bio totalno van ritma, dok je tim iz Bolonje nekako stvarao prednost.

Po prvi put je ekipa iz Bolonje povela na tri minuta do kraja, nakon čega je Ife Lundberg postigao trojku za vođstvo, kada se činilo da na manje od dva minuta Partizan ima priliku da dođe do pobede.

Međutim, loši napadi na obe strane, a Vil Klajburn je sve slomio u poslednjim trenucima meča, kada je poentirao. Pokušao je Ife Lundberg da dođe do poena, izblokiran je, Frenk Nilikina je ukrao loptu, ostao je sam na šutu za tri poena, ali je promašio sve.

(Telegraf.rs)

Video: "Dva kontakta nad Ifeom, očigledna... To se svira, ali šta da radim": ŽOC nakon poraza od Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Грачаница

    23. oktobar 2024 | 22:33

    Mislim da je stvarno doslo vreme da Zeljko ode. Od najbolkeg do najgorek trenera u Evropi. Ako imas gram obraza idi molim te i spasi nas.

  • Zdr

    23. oktobar 2024 | 22:34

    Obradovic se igra sa nama, a klub debelo zaradjuje. Mi i dalje naivno podrzavamo tu lakrdiju.

  • DSLJ

    23. oktobar 2024 | 22:31

    Željko ostani!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA