ABA liga izdala saopštenje zbog sudija na meču Budućnost - Zvezda: Jedan arbitar dobio "lošu" ocenu!

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Košarkaši Crvene zvezde su slavili protiv Budućnostsa 75:73 u meču petog kola ABA lige, u jednom veoma napetom meču koji je bio ispunjen prekidima zbog raznih stvari. Nakon meča se oglasio klub iz Podgorice, a sada je isto uradila i ABA liga.

Ovaj meč je prošao u velikoj drami, Zvezda je gubila većim delom meča, ali je na kraju došla do pobeda nakon veoma neizvesne završnice. Ipak, ekipa iz Podgorice je nedugo nakon meča izdala i saopštenje u kom se žali na suđenje.

Odmah se potom oglasio i Milija Vojinović, a potom i Budućnost još jednom.

Sada se oglasila i ABA liga, koja je izdala svoje saopštenje. Saopštenje Jadranskog takmičenja prenosimo u celosti.

- Na osnovu sudijske ekspertize, utvrđeno je da je suđenje u prvom poluvremenu bilo na izuzetno visokom nivou sa nekoliko pogrešnih odluka, koje nisu narušile ritam igre niti izazvale reakcije učesnika. Suđenje je nastavljeno u istom ritmu i kvalitetu i u drugom poluvremenu, sve do trenutka kada se igrač Crvene zvezde, Bolomboy, nažalost povredio. Nakon toga, službeno lice je izbačeno sa meča, a utakmica je prekinuta zbog uvreda navijača i pražnjenja dela tribina. Ovi događaji su pokvarili ritam igre, kao i odličan posao sudija do tih trenutaka.

- Naravno, ovo ne može biti izgovor za nekoliko pogrešnih odluka koje su usledile do kraja utakmice. Sve odluke koje su donete, ili je trebalo da budu donete, su identifikovane. Nažalost, situacija koja se izdvaja je ona kada lična greška nije dosuđena prilikom šuta igrača sa preostalih 3:27 minuta do kraja utakmice. Tada je igrač Crvene zvezde, Plavšić bio odgovoran za ličnu grešku pri šutu nad igračem Budućnosti, Omićem. Sudija Hadžić, koji se u tom trenutku nalazio ispod obruča, podigao je ruku bez zvižduka, odmah je potom spustivši. Ta procena je apsolutno ispod standarda koje postavlja ABA liga.

- Zbog toga je sudija Hadžić ocenjen ispod proseka, što dalje aktivira neke članove Pravilnika o radu Sektora za suđenje ABA lige G.P. Akcija koja takođe zahteva dodatno objašnjenje je poslednji napad Budućnosti, kada je Wright krenuo u prodor ka košu. Činjenica da sudije nisu intervenisale bila je ispravna odluka, jer je igrač Crvene zvezde Meridianbet, Giedraitis, skočivši unutar svog cilindra, igrao odbranu u skladu sa pravilima FIBA košarke.

(Telegraf.rs)

Video: Ajzea Kenan se iznenadio kada je čuo vest o Petruševu: "Stvarno? Nisam imao pojma do sada..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tejgooo

    23. oktobar 2024 | 21:22

    Bitno da ste navukli pobedu suđenjem

  • SRAMOTA KAKO SUDE

    23. oktobar 2024 | 21:22

    Eto kako se ZVEZDI DAJU pobede

  • Žarkov Dragan

    23. oktobar 2024 | 22:11

    Koga briga napad i moguć prekršaj Plavšića 3:27 do kraja jel imalo je dosta do kraja utakmice.Ovo nije uticalo na konačni rezultat i ovo je totalna glupost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA