Nikola Vučević gubi državljanstvo Crne Gore?!

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Reprezentativac Crne Gore u košarci i NBA as, Nikola Vučević, nedavno je dobio američko državljanstvo, što automatski znači da gubi crnogorsko!

Kako prenose Vijesti, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore proveriće da li je Vučević stekao američki pasoš i na taj način prekršio domaći zakon koji ne dozvoljava dvojno držaljanstvo.

Ako ishod istrage bude da je Vučević postao američki državljanin, onda će izgubiti državljanstvo Crne Gore.

- Radosna ceremonija naturalizacije postala je još posebnija pošto je igrač Čikago Bulsa Nikola Vučević položio zakletvu i postao novi državljanin SAD. Dobrodošao u američku porodicu - napisala je Služba za državljanstva i imigraciju SAD u objavi na društvenoj mreži Iks.

- MUP će za sva lica za koja se utvrdi da su dobrovoljno stekla, pored crnogorskog državljanstva i državljanstvo druge države nakon 3. juna 2006. godine, shodno članu 24 stav 4 Zakona o crnogorskom državljanstvu, po službenoj dužnosti pokrenuti postupak gubitka crnogorskog državljanstva po sili zakona - stoji u odgovoru MUP-a Vijestima.

(Telegraf.rs)

Video: Vučević o NBA, Zvezdi i navijanju na derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    23. oktobar 2024 | 18:26

    šta je sa milogorcima u Beogradu (i drugim delovima Srbije) da li oni imaju dvojna državljanstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA