Hapoel nastavlja da se rasipa: Isplivali detalji, novog Amerikanca plaćaju preko milion dolara!

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ekipa Hapoel Tel Aviva je nastavila da jača. Iako su već na startu sezone doveli nekoliko NBA igrača poput Patrika Beverlija, Iša Venvrajta, pa i Džonatana Motlija, Bruna Kabolka, oni su u svoj tim doveli i novo pojačanje. Ovoga puta je novi igrač tiam u Evrokupu postao Antonio Blejkni.

Antonio Blejkni je neko ko je već igrao u Izraelu i definitivno zna šta se od njega očekuje. Završio je Ouk Ridž srednju školu, nakon čega je prešao na LSU koledž gde je i diplomirao 2017. godine, koje je i izašao na draft.

Nije biran, ali je uspeo da se domogne NBA lige i potpiše za Čikago Bulse u kojima provodi dve godine, nakon kojih kreće i njegova turneja. Bio je u Điangsuu, potom Kantonu, Al Ahliju, Hapoel Beer Ševi, opet Điangsu i na kraju Nanđingu pre nego je stigao u Hapoel.

Ipak, kako tvrdi izraelski mediji, on će za ovaj potpis inkasirati i ogroman iznos. Kako tvrdi Noa Poplinger sa portala "Sport5", njegova osnovna plata iznosi 750.000 dolara, dok ga očekuje i bonus od 250.000 dolara za osvajanje Evrokupa, te po 100.000 za osvajanje trofeja u Izraelu.

U najboljem slučaju, Blejkni bi mogao Hapoel da košta 1.200.000 dolara u ovoj sezoni.

(Telegraf.rs)

Video: Tajrik Džons pred Virtus: Neće biti lakše, znamo za šta smo sposobni"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA