Ovo su igrači koje bi Zvezda mogla da pazari iz NBA: Jedan uzeo prsten, a tu je i legenda evropske košarke...

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 7

Grčki stručnjak Janis Sferopulos je od starta sezone video kako igra Crvena zvezda i šta od svog tima može da očekuje. Ima svaki razlog ovog sveta da bude zadovoljan igrom svojih pulena, međutim sigurno da nije u potpunosti zadovoljan onim što vidi u kadrovskom smislu.

Zvezda jeste prilično popunjena na svim pozicijama, ali se celog leta, a može se reći, i dalje se čeka Filip Petrušev od strane navijača, pa tu mesta postoji. Mešutim, pojavio se problem što Uroš Plavšić nije ispunio očekivanja, pa se sada treba razmišljati i u tom smeru.

Tržište u Evropi nije preterano atraktivno, dok je ono u NBA ligi sve bolje kako vreme prolazi i kako timovi otpuštaju svoje igrače. Tako sada imamo veliki broj slobodnih agenata svih uzrasta, kvaliteta i iskustava. Ipak, u svemu tome treba izabrati ono što ima smisla dovoditi iz ugla Zvezde, kako zbog stila igre, tako i zbog karaktera, kvaliteta i drugih sposobnosti.

KK Crvena zvezda Foto: Mileta Mirčetić

Krilni centri

Ošej Briset je poznato ime koje se u prethodnom periodu spominjalo kao potencijalno pojačanje. Iako igra na poziciji krila u NBA ligi, vrlo dobro popunjava i poziciju krilnog centra zbog svojih fizičkih prednosti kao što su čvrstina i skočnost.

Osim jasnih fizičkih prednosti, krasi ga i dobar dribling, odbrana, poseduje šut za tri poena i preko potrebno iskustvo, a da je pritom i dalje relativno mlad, pošto ima tek 26 godina.

U NBA ligi je odigrao 227 utakmica, a za to vreme je prosečno postizao 6.5 poena i 3.9 skokova po utakmici.

Danilo Galinari je već u nekim godinama, iz lične karte se vidi da ima 36, ali i dalje ima košarku u rukama. Nekoliko teških povreda ga je poslednjih godina odvuklo od terena, a samim tim i klubove u NBA ligi da ga dovedu jer samim tim uzimaju veliki rizik.

Ipak, evropska košarka donosi nešto drugo, a Zvezdi bi jedan iskusan igrač dobro došao samo pod uslovom da je i dalje u stanju da igra kvalitetnu košarku.

Galinari je odigrao 777 mečeva u NBA ligi, gde je prosečno beležio 14.9 poena, 4.7 skokova i 1.9 asistenciju po utakmici.

Kenet Lofton Džunior zvuči kao atraktivno ime, mlad igrač koji sigurno da ima energiju za košarkom. Poseduje izuzetnu kombinaciju poteza na svim delovima terena i sigurno bi imao ugovor u NBA ligi da je nešto lakši. Takođe, tu su imena poput Roberta Kovingtona i Tanasisa Adetokumba, ali verovatnoća za takve potpise je mala iz više razloga.

Centri 

Bizmak Biombo je poslednjih godina veoma atraktivno ime evropskim timovima, međutim, deluje da iskusni centar želi karijeru da nastavi samo u Americi. Poslednju priliku je dobio ove godine kada je nekoliko igrača bilo povređeno u Finiks Sansima, ali je to bilo kratkog daha.

On je neko ko svojom pojavom i prisustvom u reketu donosi puno, izuzetnih fizikalija, ali i kao neko sa puno iskustva, sada centarsku igru ima u malom prstu. Iako je visok tek 203 centimetra, raspon ruku od skoro 230 pravi veliku razliku i dobro bi došao crveno-belima.

U karijeri je odigrao 839 utakmica NBA lige, što dovoljno govori o njegovom profesionalizmu, a prosečno je beležio 5.1 poen i 5.9 skokova po utakmici.

Oliver Sar je sa aspekta budućnosti veoma atraktivno ime, koje može napraviti veliki posao dolaskom u Evropu, ukoliko ne dobije angažman u Americi. Izuzetnog fizičkog profila i stila igre probližnom Donte Holu iz Baskonije, sigurno ima mesta u evropskom stilu košarke.

Osim što je odličan čuvar reketa, u napadu ume da radi razne stvari, od dobrih blokova i otvaranja, pa sve do pristojnog šuta za tri poena.

Ima svega 25 godina, visok je 213 centimetara, a u karijeri je odigrao 46 NBA utakmica beleživši 4.8 poena, 3.5 skokova uz procenat šuta za tri poena 37 posto.

I tržište centara, kao što je važilo za krilne centre, ima još opcija, ali kvalitet nije adekvatan u nekim slučajevima, dok u drugim veliki broj godina ih odmah otpisuje.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić poslao poruku sa konferencije: "Da svi klubovi, Partizan, Zvezda, budu pod zastavom Srbije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA