Barselona dobila Zvezdu u Areni, pa poražena u svojoj "kući": Forest i Luvavu doneli pobedu Baskoniji!

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Košarkaši Barselone su slavili protiv Crvene zvezde u Beogradu, ali su odmah nakon toga poraženi u domaćem prvenstvu od Baskonije sa 93:89, čime su upisali i prvi poraz u Endesa ligi ove sezone. Bilo je 93:89 za tim iz Vitorije.

Preživela je Barselona pravi pakao Arene u Beogradu, gde je bilo skoro 21.000 navijača, doduše uz pomoć sudija, što je i Evroliga otkrila, ali ovoga puta nisu u Španiji bili bolji od ekipe Baskonije, koja je tako došla do drugog trijumfa.

Nema najbolji start Baskonija u prvenstvu, upisali su dva poraza, takođe ne briljiraju ni u Evroligi, gde su slavili protiv Partizana, ali su sad uspeli da slome Barselonu i to na gostujućem terenu. Loše je startovala Baskonija, Barselona je imala prednost od 26:21 nakon prvih 10 minuta.

Ipak, tim iz Vitorije je već preokrenuo u drugoj deonici, kada su na poluvreme otišli sa pet poena prednosti. Njihova prednost je porasla i nakon trećeg dela, Barselona je pokušala da sustigne u poslednjih 10 minuta, ali nije uspela.

Na kraju meča je najbolji bio Trent Forest sa 19 poena, Timoti Luvavu je dodao 18, Čima Moneke 14, DOnta Hol 12, a Osman Endiaje 11 poena u pobedničkoj ekipi. Kod Barselone je najbolji bio Džabari Parker sa 19 poena, Činezi Metu je dodao 14, a Džastin Anderseon i Kevin Panter po 12.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan slavio u dramatičnoj završnici u Zadru: Domaćin promašio dva bacanja na 9 sekundi do kraja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    20. oktobar 2024 | 21:13

    Zvezdu su sudije pobijedile

  • DDF

    20. oktobar 2024 | 21:59

    Trener Barselone drzi na klupi prvih 15 minuta Veselog i Pantera,sa razlogom da ih odmori...na kraju je dobio po"usima"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA