Kzš Košarkaški savez Srbije Foto: Nikola Anđić

Kari Pešić poslao moćnu poruku sa promocije: "Da se Zvezda, Partizan, svi klubovi ujedine pod zastavom Srbije"

 
 
 ≫ 
  • 4

Košarkaški savez Srbije danas je na vanrednoj konferenciji za medije u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu promovisao novog-starog selektora reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića.

Kari je potpisao ugovor sa nacionalnim timom do 30. septembra 2025. godine uz mogućnost da se ta saradnja dodatno produži.

Na konferenciji su između ostalog pričali i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Nebojša Čović, zatim potpredsednik za reprezentacije, Nenad Krstić, kao i potpredsednik za marketing i finansije, Filip Sunturlić.

Kompletnu konferenciju mogli ste da ispratite u prenosu uživo na Telegraf Sportu u nastavku:

Najnovije
12:05

VIDEO SNIMAK KONFERENCIJE

13:00

Čović zaključio da će Pešić imati finansijsku potporu

- Nešto će pomoći država, ali ne može samo država, tu je i Filip i potpredsednici. Nećemo mi birati staf, on će birati, ono što on kaže, moramo da mu to obezbedimo. Inače, nije sjajna situacija, generalno govoreći sa trenerima, igračima, moram da ponovim tu reč - proces. Sutra je prva sednica UO. Izaći će odluke, jedna od egzotičnih. Od sutra će svaki igrač sa srpskim državljanstvom biti domaći. Ustav ne dopušta košarkaško državljanstvo. Ima 18 tačaka. Sve to radimo sutra u 14 časova.

13:00

Pešić o svom timu

- Već sam rekao, ništa se tu ne izbegava, kao sad neke tajne, nema ih, ali očigledno je da medicinski staf. Mi smo pričali, ali to je sada stvar da Gaga mora da se dogovara, to je važan tim, ko je fizio, ko je doktor, mi smo imali tu sreću. Gaga je sa mnom od 2001. godine, on formira taj svoj tim i nisam se čuo sa njim. Što se tiče trenera, voleo bih da svi ti momci nastave. Marinović je u Australiji, Oliver je trener Kuvajta, Stojaković u Denveru. Ovaj mladi je u Bolonji, dva atletska trenera su u Bešiktašu, a drugi u Nemačkoj. Oni su zauzeti. Mi moramo da vidimo u tom procesu o kojem sam ja pričao, tu su učestvovali treneri i koji nisu bili u Manili. Oni su prioritet, oni su pomagali trenerima koji su bili. To će biti problem i u budućnosti, to su treneri koji su zauzeti. Znam da je ovde bilo stručnjaka, koji brinu tuđu brigu, sad su se smirili malo. Govorili su mi da moram da imam trenera koji mora da mu kaže kada će da uzima tajmaut, jer sam ja u godinama, da sam zalutao, zaboravio. Kao što to dan-danas biva. Voleo bih možda da imam nekog drugog u stafu, ali oni su zauzeti, gospodo. Oni su preko leta slobodni, ako ih klub pusti. Oni moraju da dobiju dozvolu kluba da radi sa reprezentacijom. To je problem koji se mora rešavati. U budućnosti se mora raditi na profesionalizaciji trenera, da li će to rešiti ovo pitanje, ali u ovom trenutku nemamo ko će da bude pomoćnik, ko će da radi skauting, odbranu, imamo u glavi, nije to tajna, videćemo, dogovorićemo se, naći ćemo. Zavisi da li i predsednik ima materijalnu potporu da to plati.

12:53

Pešić: "Idemo kratkoročno, mislimo dugoročno"

- Pa ne znam, ne bih sada previše da se ponavljam, razumeli ste odluku koju smo doneli. Mene pitate, pa moram da kažem ja, moja funkcija kao trenera, selektora, kada sam razgovarao sa Bolićem, Danilovićem... Mi smo završili olimpijski ciklus, dali koliko smo mogli da damo. Ja sam stvarno pomislio da dolazi novi predsednik, novi tim i da treba početi ispočetka, ne tako, ali da se nastavi. Uz moju određenu podršku, pomoć, onoliko koliko predsednik smatra da mogu da pomognem... Međutim, evo kakva je situacija, tako se desilo i odosmo Nebojša i ja i napravili smo dogovor, da idemo sada u kvalifikacije, koje ponovo pominjemo. Nemamo trenera - evo tu si. Moramo da idemo zajedno da se kvalifikujemo, da igrači vide da Savez postoji, da svi vidite da postoji koninuitet u Savezu, kakav-takav, tako da eto. Ne bih ništa isključivao. Ja sam stvarno sve završio sa sobom, glavom, porodicom. Ja imam i druge projekte, sve se desilo, idemo dalje. Lično da vam kažem, mislim da to u budućnosti treba da bude novi sastav, mlađi, stariji ne može, ja sam najstariji trener u Evropi, svetu, ne možete starijeg da nađete, ali spreman da daje maksimume. Idemo kratkoročno, mislimo dugoročno.

12:49

Čović o problemima u Savezu

- Svi ste mogli da vidite program. Sa potpredsednicima neću odstupiti od njega. Ima finansijskih, organizacionih problema i nikada nisam bio za to da medalje (četiri srebrne i jedna bronzana) pokriju ono što nije dobro. Malopre smo pomenuli sistem, on je potreban, kada ga postavimo, onda je manje bitno ko su ljudi. Bitno je da se on nasledi, da ga oni samo koriguju. Očekivanja nacije su velika, mislim da smo sa Pešićem sa trenerom dobili prvi korak u tim očekivanjima, ali nama treba razumevanje i pomoć. Ja znam da mediji znaju više od svih drugih, ali zato vas molim za korektnost i korektnu podršku. Kako vi prema nama, tako i mi prema vama. Mislim da ćemo napraviti takvu saradnju. Sport nosi mnogo emocija, a vi ste nam važni da animirate naciju da podrži reprezentaciju. Važno je da se vrati kult reprezentacije, to nam je jako potrebno. Vraćanjem Pešića mislim da smo eliminisali veliki faktor, posebno kada imate igrače koji su predlagali da Kari ostane, onda imate faktor mogućnosti da ne bude otkaza i razmišljanja. Znam da su vama to drage teme u medijima, a nama nisu. Te teme neće doneti ništa dobro naciji. Ove probleme ćemo videti, revizori su ušli u ponedeljak i prave reviziju sa 30. 09. 2024. godine, mi smo ušli 1. oktobra. Biće kadrovskih promena, sada treba da opremimo seniore i seniorke, one prve startuju 7. novembra. Treba njihove stafove da opremimo u skladu što je potrebno trenerima. Paralelno sa tim, moramo da gradimo sistem po planu i programu. Oslonac na mlađe kategorije, pričali smo tu Pešić i ja, bilo je priče o Stručnom savetu, ali za mlađe kategorije, koji pokrivaju multidisciplinarnu tematiku. Videćemo šta će biti sa ligama, imamo zajednički pristup za profesionalnu domaću ligu. Ne isključujući regionalnu ligu, ali ona onakva kakva je, gubi svoju poziciju, jer ako ona vodi da dajemo milion ili milion plus evra, onda treba da vidimo kuda vodi, da se prodiskutuje, napravi sistem saradnje, da svi budemo pod jednom zastavom, zastavom naše države. Kako budu problemi, objavljivaćemo. Imamo oko 100 miliona dinara naših obaveza, ima i priliva koji će doći, ali videćemo. Uvek tu računamo i na podršku države, balkon je fina stvar, kad je pun i kad se ima zašto.

12:43

Krstić: "Uvek motivacija nije manjkala"

- Meni motivacija nije manjkala, prosto, uvek sam kada sam završio karijeru sebe nalazio, jer sam bio i igrač i kapiten reprezentacije da imam pripadnost Savezu. Ne bih se vraćao na ono što je bilo, više volim da gledam ono što nas čeka, Radujem se povratku. Radujem se saradnji i verujem da ćemo napraviti dobre rezultate.

12:42

Pešić se našalio: "Sada imam samo predsednika"

- Ja nemam nijednog pomoćnika, jedan je postao trener jedne reprezentacije, drugi postao trener kluba, Tarlać me je napustio, dva atletska trenera su u Turskoj i Nemačkoj, nemam sportskog direktora, imam samo predsednika. Ne baš neiskusnog, ali...

12:41

Pešić: "Ja se baviti naslednikom - neću"

- Rado, slušajte, to je veoma dobro pitanje, da li ću se ja baviti naslednikom - neću. Znate zašto, zato što to i predsednik zna i to sam vrlo jasno rekao, ja tražim ljude koji će meni da pomognu, jer ja sam ovde postavljen da budem trener reprezentacije, da se kvalifikujemo prvo, da osvojimo medalju, a svima nam je želja da to bude zlatna. Ciljevi su postavljeni, ne postavljam ih ja, nego neko drugi, ja se trudim da sa kolegama, Savezom, igračima, da ostvarim ciljeve. Ako predsednik mene pita u tom procesu koji bi to treneri mogli jednog dana da nastave ovo što smo započeli, naravno da ću da dam svoj stav, ali znate kako. Danas je to sve dosta teško. Svi mislimo, pa i ja, da je zbog značaja reprezentacije i sve ono što Srbija donosi. Bilo bi dobro da malo profesionalizujemo više trenera kada je u pitanju Savez, ne znači da će košarka odmah biti bolja, da će selekcija biti bolja, ali se znači da se daje status struke i na kraju struka ipak je važna. To je pitanje za predsednika, što se mene tiče, stojim na raspolaganju za svaku pomoć, stav, pitanje... Dali ste mi zadatke, ja se moram baviti da nađem dobre pomoćnike.

12:38

Pešić: "Gospodo, dalek je to put"

- Tu treba, ja sam to govorio, pa to samo prođe iz različitih razloga, jer živimo u svetu medija, gde informacije dolaze i odlaze. Ja sam to rekao, da se tu ne ponavljamo, kako god neko mislio, ja imam pravo to da kažem, da li sam u pravu, ne znam, ali najbolji deo srpske košarke su igrači. Ja sam sa Nebojšom puno pričao, ne samo sada, nego i ranije, sada samo intenzivnije. Znam kako on to gleda. Mi imamo četiri stuba, jedan je KSS kao na čelu, drugi je KLS, treća ili četvrta su Partizan i Zvezda ili Zvezda i Partizan. To su stubovi naše košarke, dok i jedan i drugi i treći i četvrti moraju da se dogovaraju. Košarka je najvažnija, bez sistema i dogovora, kompromisa, nemoguće je praviti rezultate i razvijati košarku. Nemoguće je da Zvezda i Partizan postižu rezultate koje žele. Meni je to važno, kao treneru koji je zadužen da motiviše igrače. Drago mi kada znam da iza toga stoji pokret, organizacija ujedinjena. Onda se povećavaju interesi igrača da igraju za reprezentaciju. Nova generacija, novi ciljevi. Ono što se nije promenilo, jedina stvar koja se nije promenila, a to je da imaš u nekoga ko veruješ i ko ti daje podršku. Ako to imaš, bićeš bolji. Kod mlađih ljudi se nije to promenilo, svi oni traže podršku. Ako reprezentativci žive u uređenom svetu, to mora da bude na višem nivou. Nije dovoljno imati samo igrače, nego sve ostalo je mnogo važnije nekada, organizacija, servis, sistem, biće veća motivacija igrača. Nadamo se da će se to desiti u sledećem OI ciklusu, javnost već pravi svoje kombinacije, zlato u Los Anđelesu, super, odlično, lepo. Kako možeš da živiš bez ciljeva, ali gospodo, dalek je to put.

12:33

Pešić: "Nije da ja nisam hteo da nastavim, mislio sam da mora da dođe dan da se nastavi kontinuitet"

- Najbolje bi bilo da se tako nastavi. U kojim godinama... Ne bih sada da se ponavljam, zahvaljujem se na podršci i na lepim rečima, želji, evo ja sam na kraju krajeva, da ne preterujemo, ispunio želju svima, pa i meni. Nije da ja nisam hteo da nastavim, nego sam mislio da mora da dođe dan kada mora da se nastavi kontinuitet. Imamo novog predsednika, novi tim, imamo Savez, dolaze novi ljudi sa novim idejama, uspostavlja se drugačiji sistem koji je potreban srpskoj košarci. Ja vidim sebe u tome, u ovom trenutku kao selektor. Drago mi je da sam dobio podršku i to je za mene ne samo motivacija, nego i priznanje. Nadam se da svi ljudi u poslu to doživljavaju kao i ja.

12:31

Pešić o činjenici da se Evroliga poklapa sa večitim derbijem Partizan - Zvezda, a zatim i o Boriši Simaniću

- Što se tiče prozora, znate. FIBA nije definitivno napravila dogovor. 21. novembra se igra redovno kolo Evrolige i sutradan, a tog dana, 21. novembra i 25. se igraju kvalifikacije, a mi igramo sa Danskom bez uslovno rečeno, a nadamo se da će Partizan i Zvezda imati razumevanja, jer i oni moraju da pobeđuju.

- Što se tiče Simanića, radujemo se svi, znamo kroz šta je sve on prošao i mi zajedno sa njim. Evo ga, 22 poena, 5/6 trojke, mislim da je on izabrao pravo mesto, trener mu je dao priliku, on to koristi na najbolji način. Samo neka nastavi i naravno, sigurno je i on kandidat, samo mora da nastavi ovako kako je započeo.

12:29

Pešić o Avramoviću, Jokiću, Bogdanoviću koji su tražili da ostane na mestu selektora

- Znači naravno, sigurno da znači i povećava odgovornost, pre svega nije baš uvek dobro kada te igrači previše žele i hvale, ali tako se stvorilo jedno uzajamno poverenje, mi smo se dobro povezali. Prepreke koje smo imali na putu do ciljeva nas više ujedine. Bilo je poraza, bilo je pobeda, ali stići do ostvarenih ciljeva, to nekada izgleda jednostavno, ali ponovo, da se ne ponavljam, to je proces u kojem svi mi učestvujemo. Raditi sa reprezentacijom i sa klubom, to su dva različita načina i kako da kažem, komunikacije, i sa aspekta igre, metodike treninga. Nikada nema vremena, trener bilo koji, da li klupski ili reprezentativni, fali mu vremena, kada je formiranje tima i hemije. Ponekada u reprezentaciji pogotovo, vrlo je važno, zapravo važnije je to pravljenje hemije, nego sam talenat koji igrači donose. Igrači su to osetili, ja mislim i možda je to u klupskom delu drugačije, ne možda, nego sigurno. Znate kako, u reprezentaciji ne igraju najbolji po statistici, nego oni koji se najbolje među sobom dopunjuju. Ne samo po napadu, odbrani, nego ko se najbolje dopunjuje jedan sa drugim i na taj način se oni povezuju između sebe. A šta povezuje ljude i nas sportiste - interes, ne materijalni, nego interes uspeha. Verovatno je to razlog zbog kojeg su igrači hteli da nastave. Ja sa tim živim dobro i treneru je potrebna motivacija. On nije zadužen da samo motiviše, nego i neko njega da motiviše, to je to.

12:25

Sunturlić: "On je velikan srpske košarke, hvala mu"

- Veličina srpske košarke odlučila je da predstavlja Srbiju na velikim takmičenjima, da nastavi razvoj srpske košarke u segmentu u kojem najbolje poznaje. Zahvalnost u ime srpske javnosti, svako ko se oseća Srbinom, u moje ime lično, svi dugujemo Svetislavu Pešiću. Da bi znali šta znači reč trener, morate da imate nekoga kao što je Pešić. Ako svi igrači koji su bili pod njim žele da on nastavi svoju aktivnost i ako mi svi želimo da bude tu, onda to nešto znači. Nova poglavlja ćemo pričati u narednom periodu i mislim da će ona da budu vrlo dobra i odlična za dalji razvoj srpske košarke. Zamolio bih da pratite ovu našu priču, da informišete javnost, kao što je rekao selektor, da se ispuni dvorana, da se napravi pozitivan vajb kako bi mladi rekli. A mi svi koji budemo radili, daćemo svoj maksimum, da oni mogu da rade i stvaraju rezultate. Do njih da bi se stiglo, treba da idemo dan po dan, da prenesemo strast prema košarci na parket. Kao što je bilo lepo sa medaljom u Parizu, da se osećamo tako i dalje. Igrači i trener su oni koji nas danas čine srećnim. Nadam se lepim stvarima u budućnosti. Kada se igrači dovode, potpisuju se dresovi, a njemu, Kariju ćemo pokloniti tablu i marker. Hvala puno Kariju Pešiću.

12:21

Krstić: "Njegov doprinos ne meri se samo rezultatima"

- Njegov doprinos se ne meri rezultatima, nego tim što su 42 ili 43 igrača prošla kroz kvalifikacije, kroz viziju i rad je uticao na mnoge naše igrače. Videlo se kroz par poslednjih takmičenja da je vladalo zajedništvo, hemija, za šta sam uveren da je i selektor zadužen. To je preduslov za dobre rezultate. Mislim da je ovaj dogovor velika stvar za našu košarku, uspostavljen je rad. Uveren sam da ćemo nastaviti da pišemo stranice uspeha, da ostvarujemo rezultate na takmičenju. Kao što smo pomenuli, očekuje nas prozor, gde nas jedna ili dve pobede vode dalje na EP. Da poželim sreću selektoru.

12:19

Pešić: "Da se zastave klubova ujedine pod jednu - reprezentacije"

- Ja bih prvo iskoristio priliku da se zahvalim na strpljenju Saveza, Nebojše, nije baš bila namera. Malo se to sve odužilo. Ja sam već imao neke druge ciljeve, neke druge planove i obaveze. Uspeli smo to na neki način da regulišemo i ja sam sada tu pred vama. Kažem, zahvaljujem se na strpljenju pre svega, nije tu bilo pregovora, već razgovora iz razloga što sam ja stvarno mislio da sam svoje obaveze i prema srpskoj košarci i reprezentaciji završio. Ali eto, nikada ne reci nikad. Situacija je takva da se približavaju ti čuveni prozori za Evropsko prvenstvo za iduću godinu. Imali smo već jedan u februaru, to smo nekako prošli, uspeli da se skupimo, napravimo ekipu, pobedili obe utakmice, ali ništa se ne završava, jer imamo još četiri utakmice, dve u novembru sa Danskom, prvo u Kopenhagenu, pa onda ovde. Potom ostaje februarski prozor, gde igramo na strani sa Finskom i kući sa Gruzijom. Trudio sam se koliko sam mogao, nadam se da sam ispunio želju igrača, Saveza, Nebojše, javnosti. Jednog dana ovaj kontinuitet mora neko drugi da nastavi. To što se govorilo i ranije, govori se i danas. Trener je u godinama, ali je još strast prema košarci, ne bih je nazvao ni ljubav, nego navika, to je još u meni i zato smo ušli u razgovore i došli do dogovora na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke. Sada nam predstoji jedan rad, tu se dosta završava, ali imam potrebu da to kažem. Uspesi se u Srbiji gledaju, osam minuta nismo protiv Italije na Evropskom odigrali dobro i nismo tada otišli tamo gde je nacija želela. Napravio se posle kontinuitet, svi koji me znaju, ja sam uvek za proces. Uvek volim da pobedim, tu se ne razlikujemo, ali sam ja uvek za proces, a to znači da te kvalifikacije, koje su uvek bile teške za nas, možda ne za druge... Naravno da niko u sali i svi koji prate košarku, niko ne veruje da se nećemo kvalifikovati, ali to je jedna stvar. Najveća stvar je što smo se mi kvalifikovali kroz te prozore na Svetsko prvenstvo u Manili. Da nismo tamo bili, ne bismo uzeli medalju, otišli bismo ko zna gde, posle neodlaska na Olimpijske igre... Sve to je nama taj sistem kvalifikacija doneo, on nam je bio protivnik. Mi smo imali 42 ili 43 igrača koja su prošla taj proces kvalifikacija. Svaki prozor drugi igrači, druga ekipa. Javnost ne znam da li zanima ili ne, ali te kvalifikacije koje nas očekuju biće izazovne, jer ponovo 21. je redovno kolo Evrolige, a naši osnovni igrači su u Evroligi ili NBA ligi. Oni koji su toliko radosti doneli javnosti, na njih ne možemo da računamo. A istog dana u Beogradu se igra Zvezda - Partizan. Treba napraviti ekipu i otići u Kopenhagen i pobediti. I to ovako... Ja sam oprezan, maksimalno to gledam, siguran sam da ćemo napraviti ekipu koja će biti borbena, ali ako ne budemo imali saradnju i ne ujedine li se, kada gledam to emotivno, zastave klupske u jednu jedinstvenu zastavu Srbije, neće biti rezultata. Neće biti medalja, rezultata... Uspeh reprezentacije zavisi od toga kako Savez radi posao. Međutim, mi moramo da znamo da se sve promenilo. Nije više to kao što je nekada bilo, igrači su pod kontrolom svega u klubovima 10 meseci i onda dođu da igraju za reprezentaciju. Biće to nimalo lak proces, trudim se i trudiću se da napravimo kontinuitet reprezentacije koja će igrati protiv Danske. Tu će biti teško, moraće i Zvezda i Partizan, ali će morati i oni da učestvuju u formiranju tima, ako ne tri, onda jednog ili dva igrača da nam daju. Ne predstavlja tim Pešič i predsednik KSS, mi smo samo predstavnici svih Borca, Subotice, Mege, FMP-a, Vojvodine... Oni moraju da razumeju da nam pomognu da napravimo ekipu, a onda će biti rezultata od kojih će svi profitirati, na kraju krajeva i navijači i klubovi. Uspesi reprezentacije su važni i za ljude koji su preuzeli posao. Nadam se da će javnost to da razume, ali i da podrži. U svakoj utakmici da reprezentacija izađe kao najbolja. Nisam mislio da pričam previše, ali kad se ne viđamo često. Mi smo imali 2021. godine na početku kvalifikacija meč sa Letonijom i tada je bilo 500 gledalaca, a poslednja utakmica je bila u Pioniru protiv Finske, tada je bilo 8.000 gledalaca. Znači, napredovali smo. Ja bih voleo da protiv Danske opet imamo 8.000 gledalaca, jer mi samo jednu reprezentaciju imamo. Eto, to je to.

12:08

Čović: "Razgovori sa Pešićem su trajali određeno vreme, potpisali smo do 2025. godine"

- Neću da dužim, razgovori sa gospodinom Pešićem su trajali određeno vreme, jer je gospodin Pešić imao druge obaveze koje je dogovarao. Meni je veliko zadovoljstvo da smo uspeli da se dogovorimo da se nastavi saradnja, po sistemu stari-novi trener. Nemam šta da vam objašnjavam, šta je već urađeno, ono što je za nas bilo važno jeste da obezbedimo kontinuitet i mislim da je to bila želja i nacije i igrače, što će olakšati dalje korake, što se tiče otkazivanja / neotkazivanja. Sada je na nama da radimo zajednički, očekujemo podršku klubova na svemu do Evropskog prvenstva. Svi računaju da je završeno, ali mi imamo kvalifikacije. Razumemo mi i klubove i njihove probleme. Ugovor smo potpisali do 30. 09. 2025. godine sa mogućnošću da nastavimo dalje i da idemo u nove izazove. 2026. godina je godina kvalifikacija za SP. Zahvaljujem se Pešiću na poverenju, da uđemo zajedno u ovaj projekat.

12:02

Očekuje se da se govornici pojave na konferenciji svakog trenutka

Sala za konferencije puna je novinara, tako da se početak očekuje svakog trenutka...

11:28

Informacija o konferenciji stigla tokom jučerašnjeg dana

Juče je na adrese svih redakcija stigao poziv na vanrednu konferenciju za medije u jednom poznatom beogradskom hotelu, posle čega je postalo jasno da će Kari ostati selektor i to do kraja 2026. godine, što će reći da će Srbija sa njim napasti zlato na Eurobasketu.

11:27

Dobro nam došli!

Poštovani čitaoci portala Telegraf Sport, želimo vam dobrodošlicu u naš lajv blog gde ćemo zajedno ispratiti promociju novog-starog selektora košarkaške reprezentacije Srbije, gospodina Svetislava Pešića.

Očekuje se da konferencija startuje od 12.00 časova.

Video: Majk Daumu posle poraza od Barselone: Oni su fantastičan tim, uložili smo neverovatan napor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zveki

    20. oktobar 2024 | 13:12

    Dragi, postovani Pesicu. Taj sto sedi pored vas je glavni inspirator svih raskola izmedju dva kluba, i glavni proizvodjac mrznje medju navijacima. Na zalost avansovao je na to mesto umesto da zauvek ode iz sporta i politike

  • Mix

    20. oktobar 2024 | 14:48

    Poštovani gospodine Pešiću , ovo pišem sa iskrenim uvažavanjem. Imali smo u jednom momentu Metalac Valjevo, Radnički Kragujevac, Hemofarm Vršac... i šta bi , gde su sada. Partizan je nateran da igra ABA koja nije najsrećnije rešenje ali bolje nemamo u ovom momentu.

  • Tkorat

    20. oktobar 2024 | 19:28

    Pa Selektor Svetislav jeste gospodin naravno i u pravu je za mnoge stvari, svaka mu čast... Ali glavni inspirator svih raskola između Crvene Zvezde i Partizana, sa svim strašnim manama ipak nije čović, nego vujošević... On je stvorio provokatore i nule od ljudi kao što su bogdan, lučić, marinković, mačvan, gagić, birčević, milosavljević, tepić, smećar pavlović itd, dok su nezavisno od Partizana samo na primer teodosić rakočević i kalinić posebna priča ljudske bezvrednosti... Drago mi je što se Zvezda suprotstavila svemu tome postala prvak 2015 godine potisnuvši dukljanina da se zauvek makne iz Srpske Košarke i nestane u nepoznatom pravcu... Boban Marjanović, Luka Mitrović, Simonović, Jović i Branko Lazić su Ljudine i simbol Oslobođenja Srbske Košarke iz kandži dukljanskih crnih naočara, zlatne kajle i milogorskog urlanja koje se okončalo izuvanjem iz cipela od strane autobusa... A obradović je na onoj konferenciji kada je Zvezda izula fenerbahče iz cipela, sam rekao sve o sebi... Simon nikada nije oteo pehar, nego ga je Zvezdina i Srpska Košarkaška Legenda samo 2014 odnela tamo gde po pravdi pripada... Svi uspesi Kariju Pešiću i puno zlata sa Reprezentacijom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA