Partija karijere Bogoljuba Markovića: Dabl-dabl o kojem će se pričati, Mega doživela prvi poraz u Splitu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Košarkaši Mege doživeli su večeras prvi poraz u regionalnoj ABA ligi ove sezone, pošto nisu uspeli da savladaju Split na gostujućem terenu u Dalmaciji. Međutim, ono o čemu će se sigurno pričati jeste neverovatna partija mladog Užičanina, Bogoljuba Markovića, koji je stigao do zaista magičnog dabl-dabla - 90:80.

Blistao je danas Bogi na oba kraja parketa i na kraju je ubacio 18 poena uz 17 skokova, što je bilo dovoljno za indeks od čak 37 poena. Šutirao je 5/9 za dva, 1/1 za tri poena i 5/5. Podelio je na sve to i četiri asistencije, a nad njim je napravljeno pet prekršaja. Zaista, ali zaista impresivno! A tek da kažemo da je njemu samo 19 godina i da je on velika budućnost srpske košarke...

Najefikasniji u timu Mege večeras bio je Kosta Kondić sa 19 poena, a dvocifreni su bili još sjajni Filip Jović sa 12 poena, odnosno Mihailo Petrović sa jednim manje.

Na drugoj strani, večeras nezaustavljiv u ekipi Splita bio je Šenon Šorter, koji je postigao 22 poena uz osam skokova i pet asistencija za indeks 33. Mnogo problema odbrani gostiju iz Beograda pravio je i David Škara koji je ubacio 19 poena, dok je Antonio Jordano postigao 14 poena, Vito Kucić je stao na 13, dok je poslednji dvocifreni bio Borna Kapusta sa 12 poena.

Split je večeras kontrolisao rezultat na utakmici od početka do kraja. Stekli su prednost domaći odmah na startu u prvoj četvrtini, poveli sa skoro dvocifrenom prednošću (26:17), a Mega je pokušavala na sve načine da se vrati.

Međutim, svaki put i kada bi tim Marka Baraća prilazio na dva poseda minusa, usledila bi reakcija Splićana, koji su odbijali nalet i odlazili i na dvocifreni plus, pa su na odmoru imali 48:40.

U trećoj četvrtini bilo je i maksimalnih +15 (69:54), posle čega je Mega do kraja samo ublažila poraz, koji je njen prvi u sezoni, dok je ovo Splitu druga pobeda posle one nad Zvezdom kod kuće.

Mega u narednom kolu dočekuje Igokeu, dok će Split put Čačka gde će biti gost Borcu.

(Telegraf.rs)

Video: Majk Daumu posle poraza od Barselone: Oni su fantastičan tim, uložili smo neverovatan napor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA