Ovako izgleda tabela Evrolige posle 4. kola: Zvezda čuva vrh, Partizan sa "dna" stigao među Top 8

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Košarkaši Crvene zvezde upisali su, posle velike borbe, prvi poraz u Evroligi pošto su posle produžetka poraženi od Barselone 98:94 u 4. kolu Evrolige. Ovaj meč ujedno zatvorio je i ovo kolo, u kojem su srpski timovi ostvarili polovičan učinak.

Uprkos sjajnoj partiji na svom terenu, crveno-beli nisu uspeli da zadrže neporažen status, ali se i dalje nalaze u vrhu tabele sa skorom od tri pobede i jednim porazom. Barselona je izdržala pritisak u završnici i odnela važan trijumf.

Sa druge strane, Partizan je bio ubedljiv na domaćem terenu protiv Makabija, savladavši ih rezultatom 91:79, čime su crno-beli zadržali mesto među najboljih osam ekipa u Evroligi.

Posle četiri odigrana kola, nijedan tim više nije neporažen, što dodatno potvrđuje koliko je ova sezona Evrolige nepredvidiva i uzbudljiva.

Kada je o stanju na tabeli reč, Crvena zvezda je  na prvom mestu, Barselona, takođe ima skor od 3-1, ali zaostaje za crveno-belima zbog slabije koš-razlike (+23).

Još jedna ekipa koja se ističe u vrhu tabele je Monako, koji takođe ima 3-1, ali i koš-razliku od +20.

Partizan je vezao dve važne pobede i sada se nalazi među osam najboljih ekipa u Evroligi. Skor od 2-2 i solidna koš-razlika (+7) omogućili su im da naprave iskorak ka gornjem delu tabele, a sledeći mečevi će biti ključni za dalji napredak. Trener Željko Obradović uspeo je da vrati ekipu na pobedničke staze, što uliva optimizam među navijačima.

Na donjem delu tabele, ekipe poput Virtus Segafredo Bologna i EA7 Emporio Armani Milan ne prolaze najbolje u prvim kolima. Virtus je jedina ekipa koja posle četiri kola nije uspela da zabeleži pobedu (0-4), a loša koš-razlika (-30) dodatno otežava njihovu situaciju. Emporio Armani takođe ima samo jednu pobedu (1-3) i deluje daleko od nivoa na kojem su igrali prethodnih sezona.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan SD

    18. oktobar 2024 | 23:27

    Strpite se malo videcemo kako ce izgledati nakon dva naredna kola 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA