Upucali oca Majkla Džordana, i bacili telo u močvaru, a sada zbog reči sudije može doći do ogromnog preokreta

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Otac legendarnog Majkla Džordana, Džejms, ubijen je u 56. godini, dok je spavao u svom automobilu, na autoputu u Severnoj Karolini, 22. jula 1993. godine.

Džejms se inače parkirao kako bi se odmorio od puta, a automobil je bio poklon od sina.

Osuđeni za ubistvo su Leri Demeri i Danijel Grin, koji su osuđeni na doživotne kazne zatvora, a tokom istrage, njih dvojica su međusobno optuživali jedan drugog ko je pucao.

Kako je Demeri tada ispričao, oni su planirali pljačku motela, kada su videli luksuzni automobil u kojem je bio Džordanov otac.

U trenutku pljačke, Džejms se probudio, a nakon što je upitao o čemu je reč, zverski je upucan, posle čega su ubice njegovo telo bacile u močvaru blizu Benetsvila.

Gotovo tri decenije kasnije, slučaj bi mogao dobiti neočekivani preokret.

Naime, sudija koji je vodio slučaj, Gregori Viks, zatražio je oslobađanje Danijela Grina, zbog kako je naveo, zabrinutosti da je pogrešna osoba iza rešetaka.

Viks je naveo i da forenzički analitičar nije otkrio ključne dokaze, pošto nije hteo da potvrdi da su testovi krvi u automobilu, navodno bili negativni i neubedljivi.

Inače, priznanje Grina, koji sada ima 49 godina, našlo se među više od 200 slučajeva, koji su ispitivani ponovno. Kako su organi u Severnoj Karolini utvrdili, laboratorijski tehničari navodno su preskočili testove, ili ih loše analizirali.

Ove tvrdnje, i reči sudije Viksa, mogle bi značajno uticati na promenu toka slučaja, a ostaje nam da vidimo kakav će biti rasplet.

Džordan se još uvek nije oglašavao na ovu temu.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA