Željko Obradović poslao važnu poruku igračima nakon pobede protiv Makabija

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Košarkaši Partizana ostvarili su veliku pobedu protiv ekipe Makabija rezultatom 91:79, a nakon utakmice se obratio Željko Obradović koji ni u jednom trenutku nije krio zadovoljstvo.

Pre svega je rekao da je ekipa bila veoma svesna kvaliteta rivala, te da se nisu olako shvatili utakmicu, uprkos svim problemima kroz koji tim Makabija prolazi.

- Znali smo da je Makabi ofanzivno dobar tim. Imaju igrače na svim pozicijama koji igraju na različite načine. U prvom poluvremenu problem je bio ofanzivni skok. U poslednjoj četvrtini smo našli svoju igru, čestitam igračima, pobedili su veliki tim. Šaljem poruku igračima da moraju da veruju u sebe - rekao je Obradović.

Objasnio je kako je tim veoma srećan i da se tako ponašaju, ne samo na utakmici već na svakom treningu.

- Imaju atmosferu, žele da igraju, zadovoljni su i srećni, to se vidi na treningu. To zadovoljstvo je veliko, kada vidimo naše igrače da se tako ponašaju. Odigrali smo dobro u drugom poluvremenu, igrali smo pametno napadački. Koristili smo sve kvalitete i napadali slabosti koje ima Makabi kao ekipa - dodaje Obradović.

Smatra da je važno i da kada je utakmica dobijena, da tim daje sve od sebe, pa čak i da se baci po svaku loptu kako bi na kraju rezultat bio najpovoljniji.

- To je najvažnija stvar, to pokazuje šta je ovaj tim u ovom trenutku. Kada je utakmica odlučena, a oni se bace, to mnogo govori o timu. Tako je od prvog dana. Rekao sam im posle prve dve utakmice da verujem u njih i da mogu puno da urade. Bilo je večeras nekih trenutaka kada zaboravimo neke stvari, ali sve je to logično za ovaj trenutak sezone - ističe Željko.

Sledeći meč će Partizan igrati protiv Virtusa u Beogradu, dok će Makabi igrati protiv Žalgirisa u gostima.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović govorio o praznom Pioniru pred Makabi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA