Litvanci videli jednu stvar u igri Partizana protiv Bajerna: "Mislim da bi to mogao da bude problem"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

I Partizan je u prošlom kolu Evrolige uspeo da dođe do pobede i to svoje prve ove sezone na domaćem terenu protiv Bajerna iz Minhena (86:78), a već danas će morati da se okrene novom izazovu i susretu sa Makabijem iz Tel Aviva.

Između dva evroligaška kola, u popularnom podkastu "Urbonas", predstavnici Basket Newsa - Donatas Urbonas, Augustas Šuliauskas i Gitis Blaževičus su analizirali pored igre Crvene zvezde i igru Partizana.

Oni su istakli da im je omiljeni momenat taj što je Partizan konačno zaigrao kod kuće pred domaćim navijačima.

- Pre svega, mislim da mi je omiljeni momenat to što su igrali kod kuće, pogotovo što još to nisu radili ove sezone. Kontrolisali su sve tri četvrtine, osim te poslednje. Imali su prednost u dve četvrtine, izgubili u trećoj, pa je vratili, a onda je Željko rekao "okej, sada ću igram sa rukijima" - Džonsom, Nakićem, Nilikinom, Pokuševskim (koji nije baš ruki), kao i Koprivicom. Oni su ispustili tu prednost i vratili Bajern u igru.

Smatraju da je ova pobeda važna da se skine pritisak sa ekipe posle 0-2, a posebno im se svidelo kako je funkcionisala odbrana crno-belih.

- Veterani koji su igrali su bili stvarno dobri, kada su oni na terenu, oseti se. Odlična utakmica Partizana! Ono što treba reći jeste da je pobeda bila važna da se skine pritisak, krenuli su sa 0-2 protiv tima koji je težak, čak i u gostima. Bajern je igrao odlično u odnosu na ono što smo očekivali. Bili su borbeni. Ova pobeda pokazuje da će njihova odbrana biti mnogo jača. Bajern nije mogao ništa u prve tri četvrtine, imali su samo 12 asistencija i to sve zbog Partizanove odbrane. Koliko je bilo samo presečenih lopti, mislim da je bilo pet samo u drugoj četvrtini. Ili je tu Nilikina ili Braun... Zaista to deluje impresivno.

Međutim, Litvanci su ukazali i na jedan potencijalni problem na samom kraju.

- Mislim da su imali problemi sa svičom u četvrtoj četvrtini. Zapravo, oslanjali su se na šuteve sa perimetra. To može da bude problem, kada tu nema Brendona Dejvisa, a igrao je samo 12 minuta. Pored toga, mislim da će ih biti teško pobediti - rekao je Šuliauskas.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik Džons imao zanimljivu opasku na prazne tribine na meču Partizana protiv Makabija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA