Litvanski novinari se pokajali zbog Zvezde: "Kako smo ih samo nipodaštavali, a sada su jedini prvi u Evroligi"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Košarkaši Crvene zvezde napravili su iznenađenje kola u Evroligi pobedom nad Fenerbahčeom u gostima i postali su glavna tema o kojoj se priča, pošto su trenutno jedini bez poraza nakon treće runde takmičenja. 

Samim tim, najveći deo tradicionalnog podkasta "Urbonus" poznatog košarkaškog portala Basket News iz Litvanije bio je posvećen upravo Crvenoj zvezdi. Novinari Donatas Urbonas, Augustas Šuliauskas i Gitis Blaževičus istakli su kako je ovaj meč sigurno bio najzamimljiviji.

- Mislim da je meč Zvezda - Fenerbahče bio najinteresantniji - rekao je Šuliauskas, a odmah ga je prekinuo Blaževičus:

- Ali kakvo nipodaštavanje prema Zvezdi smo imali u prethodnom podkastu, to mora da se zaustavi! Šta sam ja čuo od obojice, govorili ste da igraju igrice, a ko je sada prvi u Evroligi, ko jedini nema poraz u Evroligi? Samo pitam...

Odmah se uključio i Donatas Urbonas, koji je rekao da je ovo pobeda koja svima šalje poruku.

- Fenerbahče u gostima je zaista pobeda koja šalje poruku, Fenerbahče je igrao loše, ali Zvezda ga je naterala da igra loše. Igraš koliko ti protivnik dopušta - podvukli su novinari Basket Newsa.

KK Crvena zvezda - KK Baskonija Foto: Mileta Mirčetić

Osvrnuo se Šuliauskas na to da je Fener možda pomislio da bi ovo mogla da bude laka utakmica za njih...

- Ne znam da li su u Fenerbhačeu mislili da će ovo biti laka utakmica, Zvezda je došla do 7:0 i agresivna odbrana je za sada njihova najveća snaga u sezoni. Sa druge strane, Bolomboj i Zvezda su uništavali Bobija Marjanovića. Napadali su ga na sve moguće načine, čak i u situacijama gde biste pomislili da Bobi ima prednost. Bolomboj je uvek uspevao da ga nadigra.

Urbonas smatra da je Zvezda juče odigrala dobro na svim krajevima terena.

- Zvezda je pogađala sve trojke, imali su veliku prednost na početku te druge četvrtine. Za mene to znači da Zvezda treba da bude respektovana više, sviđa mi se kako su počeli, ne samo što se tiče ritma i mentaliteta, ali kada je u pitanju kretanje lopte. Čak je i Teodosić odigrao odlično u defanzivi. Mnogo stvari koje se mogu dopasti u Zvezdi. Ne znam da li će biti u vrhu u aprilu, ali moramo da ih poštujemo - rekao je Donatas Urbonas.

Posebno su istakli Džoela Bolomboja.

- Bolomboj se uvek pojavi onda kada je to najvažnije. Kada se Fener približio na sedam poena, on je pogodio trojku, pa je onda u drugom poluvremenu blokirao neke šuteve, a njegovo prisustvo je bilo neverovatno tokom jučerašnjeg dana. Zvezda zbog toga može da slavi.

Na kraju krajeva, Zvezda je zaista odigrala utakmicu koja je bila skoro bez greške.

- Zvezda je odigrala skoro perfektno protiv Fenera i zasluženo je pobedila - zaključili su Litvanci.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik Džons imao zanimljivu opasku na prazne tribine na meču Partizana protiv Makabija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA