"Nemam novca ni za kiriju, ne pokrivaju nijedan od mojih računa": Poznata sportistkinja otkrila tužnu istinu

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Poznato je da ženski sport nije jednako plaćen kao muški u istim branšama osim možda u tenisu i donekle odbojci, a razloga za tako nešto je mnogo. Pre svega je popularnost muškog sporta na prvom mestu, ali to ne umanjuje činjenicu da su plate dama nekada sramno niske u odnosu na profesionalni sportiste suprotnog pola.

Tako najplaćenija košarkašica u WNBA ligi Džeki Jang na godišnjem nivou od Las Vegas Ejsa dobija dobrih 504.900 dolara, ali su plate ispod njene uglavnom na niskom nivou kada je u pitanju život u Americi.

Sedmi pik na poslednjem Draftu Ejndžel Ris tako ima platu 73.469 dolara godišnje, što je prevedeno u mesečne iznose malo preko 6.100 dolara.

Atraktivna košarkašica, koja je osim svojim partijama i fotografijama privukla pažnju, je otkrila da taj novac nije dovoljan da pokrije ni osnovne račune.

- WNBA uopšte ne plaća moje račune. Mislim da to ne plaća ni jedan od mojih računa. Bukvalno, pokušavam da razmišljam o svojoj stanarini za mesto gde boravim. Uradiću matematiku veoma brzo. Ne znam ni svoju platu na pamet.

Dodala je i da njena kirija trenutno iznosi 8.000 dolara, što znači da bez sponzorskih ugovora ne bi mogla ništa da pokrije.

- Živim iznad svojih mogućnosti. Moja kirija je više od toga, 8.000 dolara - rekla je Ejndžel Ris.

Ris u proseku u svojoj prvoj sezoni u ligi imna 13.6 poena i 13.1 skok u dresu Čikago Skaja.

(Telegraf.rs)

Video: Saša Pavlović o novoj NBA sezoni, Lebronu Džejmsu i Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika delija momak

    17. oktobar 2024 | 12:39

    Ima na Ledinama za 400e lux stan da iznajmi, verujem da bi pristali da joj iznajme na 2. godine za 8000$ avansne uplate. Za još saveta, biću vam na raspolaganju. Bojan

  • Lord

    17. oktobar 2024 | 12:53

    Kirija 8000 dolara?Pa u cemu ti sestro stanujes?

  • Ајвар и ћевапи

    17. oktobar 2024 | 13:16

    Дођи код мене лутко све ће буде бесплатно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA