Sve o meču Makabi - Partizan: Da li će biti publike, zbog čega su crno-beli favoriti, gde će biti uživo prenos

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 3

Košarkaši Partizana večeras od 20.05 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" igraju svoj četvrti meč sezone u Evroligi, a protivnik će im biti Makabi iz Tel Aviva. Biće ovo atipično gostovanje za crno-bele, pošto će i dalje biti u Beogradu, na dobro poznatom terenu.

Za sada je Partizan na skoru 1-2, dok Makabi ima 2-1, pa bi posle ovog kola, u slučaju trijumfa crno-belih dve ekipe bile poravnate na tabeli Evrolige.

Gde gledati?

Kao što već napomenuli, meč počinje od 20.05 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić". Obezbeđen je direktan TV prenos iz Arene na kanalima Sport Kluba uz studio pred početak meča i po njegovom završetku. Takođe, navijači mogu gledati susret i putem zvanične aplikacije Evroliga TV.

Košarka Evroliga KK Partizan KK Bajern Foto: Mileta Mirčetić

Ko će deliti pravdu?

Evroliga je za ovaj meč odredila iskusnu sudijsku trojku koju će činiti španski arbitar Karlos Peruđa, a kojem će pomagati hrvatski sudija Josip Radojković i Ig Tepenije iz Francuske.

Najviše iskustva, naravno, Partizan ima sa Radojkovićem, koji je redovan arbitar na utakmicama regionalne ABA lige, dok su i ostala dvojica često sudila crno-belima u Evroligi.

Zdravstveni bilten

Što se tiče zdravstvenog biltena, u mnogo povoljnijoj situaciji pred ovaj meč je Partizan, pošto na meču najverovatnije neće nastupiti samo Ajzeja Majk, koji se i dalje oporavlja od povrede, mada je u opticaju da nastupi. Vrlo je moguće da bi na meču mogao da nastupi i Dvejn Vošington, koji se vratio posle kratke avanture u NBA ligi.

Sa druge strane, Makabi iz Tel Aviva je dosta "osakaćeniji" povredama, pa tako na terenu neće biti Rokasa Jokubaitisa iz Litvanije, koji neće igrati još barem dve sedmice, kao ni Vejnena Gebrijela, koji je takođe povređen.

KK Partizan, Druženje sa medijima Foto: Nikola Tomić

Šta kažu kladionice?

Ono što je vrlo interesantno jeste da bukmejkeri daju ulogu favorita na ovom meču ekipi Partizana. Skoro sve veće svetske kladionice su saglasne da je crno-beli tim ima malo više šanse za trijumf u odnosu na Ponos Izraela.

Kvota na trijumf Partizana iznosi između 1,60 i 1,65, a interesantno je da je prvobitno kvota bila svega 1,50 kada je tek objavljena.

Sa druge strane, kvote na Makabi su nešto više i one se kreću između 2,25 i 2,45 u zavisnosti od kladionice.

Da li će biti publike?

Ono što je glavno pitanje koje se postavlja među publikom jeste da li će biti navijača na ovom meču. Zbog dobro poznate situacije u Izraelu, ekipa Makabija igra u Beogradu u "Pioniru" i to pred praznim tribinama.

Bilo je nagoveštaja da će za meč sa Partizanom to da se promeni i prema poslednjim informacijama hoće, s tim da će biti dopušten ulaz samo malom broju ljudi.

Oko 100-200 navijača Makabija biće na tribinama, a klub iz Izraela je dodelio i Partizanu određen kontigent ulaznica, koji iznosi između 50 i 100, u znak zahvalnosti za gostoprimstvo crno-belih u Beogradu.

Ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji, a na ulasku u halu vršiće se izuzetno rigorozne i detaljne kontrole i niko bez njih neće moći da uđe unutra.

Košarka Evroliga KK Partizan KK Bajern Foto: Mileta Mirčetić

Reč trenera

Željko Obradović

- Evo nas, u dvorani Aleksandar Nikolić. Jedini trening koji smo mogli da napravimo pred ovu utakmicu. Odgledli smo utakmicu koju je Makabi sinoć odigrao protiv Efesa, sjajna utakmica na veliki broj poena. Ono što je karakteristično za igru Makabija, da imaju visok ritam utakmice, da su za to zaslužni njihovi plej igrači, čak i Li koji se priključio pre nekoliko dana. Tu su Blat i Dibartolomeo. To su neke stvari na koje moramo da obratimo pažnju, da im ne dozovlimo lagan kontra-napad i sekundarni kontra-napad. Imaju dosta šuteva za tri poena posle kojih idu na skok u napadu. Imaju dosta set-plej akcija posle tajm-auta. Mislim da nas očekuje veoma zahtevna utakmica.

Oded Kataš

- Tužno je reći, ali na neki način smo se navikli na to da nemamo podršku na kakvu smo navikli bili prethodnih godina. Drugačije je. U suštini, svi mi igramo košarku zbog navijača. Ja posebno volim bučnu atmosferu kao što je u Areni, volimo da igram pred našom publikom, ali nažalost takva je situacija. Biće drugačije za oba tima.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović govorio o praznom Pioniru pred Makabi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    17. oktobar 2024 | 11:22

    Фаворит је јер суди њихов хрв судија, а сви знамо да кад им суде њихови, немају пуно проблема. Док је густо, помоћ пријареља у црном...

  • Coa

    17. oktobar 2024 | 10:49

    Igra se u hali Aleksandar Nikolić,a direktan prenos iz arene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA