Pljačkao klub tri godine i uzeo im 60 miliona, sada se konačno vratio na teren: Dočekali smo i ovaj dan!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Predivne vesti dočekale su sve ljubitelje NBA ovog jutra, ili makar navijače Čikago Bulsa, pošto se posle 1.006 dana na parket vratio Lonzo Bol! Da, nije nikakva šala, plejmejker je zaigrao posle januara 2022.

Bulsi su savladali Minesotu Timbervulvs 125:123 u okršaju predsezone, a ekipu su do slavlja vodili Kobi Vajt sa 23, Zek Lavin sa 19, kao i Nikola Vučević i Orton-Taker sa po 17 poena, na šta je crnogorski centar dodao 12 skokova.

Bol je u svom prvom meču ubacio 10 poena i konačno dočekao dan kada će ponoov zaigrati košarku. Nije se znalo da li će ga uopšte dočekati, ili će otići u prevremenu penziju.

Još uvek mladi košarkaš koji ima svega 26 godina je 2017. kao drugi pik na NBA draftu izabran od strane Los Anđeles Lejkersa. Nije tamo ostavio dubo ktrag i prešao je u Njuj Orleans Pelikanse dve godine kasnije, a 2021. i u Bulse.

Najbolje brojke upisivao je u drugoj kampanji u Pelikansima i tokom 35 mečeva za Čikago, a onda je došla još jedna povreda kolena, treća za njega, ispostaviće se i najkobnija od svih.

Nije ga bilo dugo na parketu, dok je ugovor proticao i proticao. Čak 80 miliona dolara na četiri godine, odnosno oko 20 po sezoni zarađivao je za to vreme Lonzo, koji je u maju mesecu iskoristio i "player" opciju i ostao u Ilinoisu.

Na kraju su se reči njegovog kontroverznog oca Lavara ispunile i Lonzo je zaista zaigrao nakon pet meseci od njegove najave. Da li će to biti onaj stari, ili moža novi preporođeni Bol videćemo, a talenat je definitivno tu...

(Telegraf.rs)

Video: Saša Pavlović o novoj NBA sezoni, Lebronu Džejmsu i Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA