Nilikina na srpskom otkrio koja mu je omiljena pesma Grobara: "Hoću da pobeđujemo, da pevamo još više"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu, prvu u Evroligi, na domaćem terenu protiv Bajerna iz Minhena (86:78), a jedan od najboljih pojedinaca na terenu bio je francuski košarkaš Frenk Nilikina.

On je ujedno bio i jedan od najveselijih, pošto je posle meča oduševio sve Grobare kada je pokazao da je naučio reči pesama crno-belih.

U razgovoru sa medijima, moglo se videti kako je Nilikina raspoložen i da je vrlo srećan što je Partizan sinoć stigao do pobede.

- Velika pobeda, sjajan je osećaj ostvariti prvu pobedu u dresu Partizana i to kod kuće. Neverovatno je igrati pred našim navijačima, kada igramo ovako, teško je pobediti nas. Igrali smo dobro u defanzivi, zajedno, dolazili do otvorenih šuteva, i dalje imamo toga da naučimo. Teško je igrati tako 40 minuta, srećan sam zbog pobede. 

Sledi utakmica sa Makabijem u Beogradu, šansa da Partizan možda dođe do "neutralnog" skora (2-2)...

- To će biti utakmica sa visokim intenzitetom, sutra ćemo se pripremati za njih na treningu, treneri će sigurno uraditi dobar posao kao i do sada, da objasne šta treba da radimo pre nego što izađemo na teren u četvrtak. 

Na konstataciju da je igrao dobro i da je bio jedan od najboljih na terenu, kaže da je iz saigrača crpeo dodatno samopouzdanje.

- Hvala, vrlo sam zahvalan, pre svega zbog pobede, a potom i što sam uspeo da doprinesem ekipi da dođe do pobede, da nastavi. Moji saigrači mi daju dodatno samopouzdanje. Moramo da učimo, da se vratimo na posao i da napredujemo dalje, dugačka je sezona.

Košarka Evroliga KK Partizan KK Bajern Foto: Mileta Mirčetić

Posebne reči imao je o navijačima.

- To što mogu da igram pred više od 20.000 ljudi koji su pasionirani za svoj tim, za košarku... Počeo sam da igram kada sam imao pet godina i podeliti tako nešto sa njima je stvarno blagoslov i nešto neverovatno. Imate navijače koji navijaju za vas svih 40 minuta i toga nemate svuda na svetu. Ovo je za nas kuća. 

A onda je otkrio koja mu je to pesma crno-belih omiljena i to na srpskom jeziku.

- Rekao bih da je "Volim ga", to mi je omiljena pesma. To što mogu da pevam sa njima, da podelim te momente, nadam da ćemo pobeđivati, da ih imamo što više.

Za kraj, Nilikina otkriva da ovo nije prelomna pobeda za Partizan, već samo prva...

- Ne bih rekao da je ovo prelomna pobeda, prva je koju smo ostvarili. Radili smo jako da dođemo do nje, naučili smo mnogo i pokušaćemo da nasatavimo da radimo.

(Telegraf.rs)

Video: "Ne bi bilo normalno...": Željko Obradović zablistao posle prve pobede Partizana u Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA